B-Ekipa
NK Maribor B
ZAČETEK V ROGATCU
Čas je tudi za uradno premiero našega novega projekta: v soboto, ob 17.30
Foto: vidrihmiha.si
Čas je tudi za uradno premiero našega novega projekta: NK Maribor B začenja s tekmovanjem v tretji ligi (severna skupina). Ekipa, ki jo vodi Marko Lešnik, njegov prvi sodelavec v strokovnem štabu pa je Zvonko Breber, vstopa v prvenstvo z gostovanjem v Rogatcu. V soboto ob 17.30 bo nasprotnik v prvem krogu Mons Claudius.

Zaenkrat je na seznamu ekipe NK Maribor B 21 igralcev: Aljaž Cotman, Marino Hamer, Žan Vidic, Michael Lovrec (vratarji), Damjan Vuklišević, Žiga Živko, Dejan Trajkovski, Matej Filipović, Robert Pušaver, Daniel Vujčić, Luka Lazar, Dino Hotić, Nik Lorbek, Damjan Marjanović, Sven Dodlek, Ranko Moravac, Matic Črnic, Rok Sirk, Alen Ploj, Anel Hajrić in Luka Zahović. Do 1. septembra so lahko prijavljeni še štirje. Pravico nastopa imajo igralci od 17 let do 23 let, med sezono pa bodo določeno število tekem lahko odigrali tudi posamezniki, ki bi bili dlje odsotni iz kadra prve ekipe zaradi poškodbe.

»Priprave smo izpeljali po načrtih in najboljših možnostih. Nekateri fantje so začeli prej, drugi so se priključili pozneje, smo pa vse treninge v dveh mesecih in pol opravili temeljito. Pravico nastopa imajo igralci od 17 do 23 let, vmes pa bodo s prvim trenerjem potekali razgovori in usklajevanja o prehodih iz ene v drugo ekipo, v skladu s tem bomo tudi načrtovali treninge in tekme. V zadnjem tednu je že bilo opazno v ekipi, da se začenja prvenstvo, vsi so z veliko željo že v pričakovanju tekmovalnih preizkušenj. Fantje so vse naloge opravili profesionalno in takšen odnos se bo zahteval tudi v prihodnje. S tem projektom zdaj že gre za članske obveznosti. Želimo videti fante na višjem tekmovalnem nivoju in pri namenu, da bodo tudi zrelostno napredovali. Ekipa mora delovati kot usklajena celota,« pred uradnim začetkom našega novega projekta pravi trener moštva NK Maribor B Marko Lešnik.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
36
Olimpija
32
DNŠ Mura
22
Gorica
22
Domžale
21
Aluminij
21
Celje
20
Triglav
15
Rudar
15
Krško
12