Akreditacije

Za predstavnike medijev velja v Ljudskem vrtu pravilo, ki je v veljavi na vseh preostalih stadionih. Vstop na novinarska mesta (na levi in desni zgornji strani zahodne tribune) omogoča le akreditacija. Kako jo pridobiti? Pred začetkom novega tekmovalnega obdobja je treba oddati prošnjo vodstvu tekmovanja, sezonske novinarske akreditacije za spremljanje tekem državnega prvenstva in so veljavne tudi za pokal Slovenije namreč izdaja Nogometna zveza Slovenije (kontakt po elektronski pošti: matjaz.krajnik@nzs.si). Prošnje za izdajo dnevne akreditacije novinarjev ali fotoreporterjev za domače tekme NK Maribor sprejemamo po elektronski pošti, na naslov zeljko.latin@nkmaribor.com.


Franček Jauk je bil eden prvih, ki so poročali s tekem vijoličastih

Posebna pravila so predpisana za evropsko pokalno tekmovanje. Za mednarodne klubske tekme ne veljajo sezonske akreditacije, izdane s strani NZS, vstop na stadion omogoča le akreditacija NK Maribor. Podrobnejša obvestila o akreditacijskih postopkih pred posameznimi tekmami, ko bo treba v predpisanem roku oddati izpolnjen akreditacijski obrazec (prošnje sprejemamo na zeljko.latin@nkmaribor.com). Število mest na novinarski tribuni je omejeno, tako da si ob tekmah z večjim zanimanjem medijev pridržujemo pravico do omejitve števila odobrenih akreditacij na posamezno medijsko hišo.

Dostop na igrišče je za fotografe in snemalce dovoljen le z veljavno akreditacijo ter uradnim fotografskim brezrokavnikom PLTS. Ko se fotograf odloči, za katerim golom bo spremljal posamezen polčas, MORA na istem mestu ostati do konca tega dela igre. Menjava mesta in sprehajanje vzdolž črte za vrati je strogo prepovedano. Na igrišče lahko po tekmi dostopajo le snemalci in reporterji TV-ekipe (prav tako s primerno akreditacijo), ki neposredno prenaša dvoboj. Novinarsko konferenco z udeležbo trenerjev domače in gostujoče ekipe pripravimo 15 minut po koncu tekme. Igralci so na voljo za izjave po tekmi v »mešani coni«, območju med slačilnicami in izhodom s stadiona. Vstop v prostor za izjave je dovoljen le predstavnikom medijev z veljavno akreditacijo.