Osebni karton

igralno mesto Napadalec
rojstvo 02.01.1989
višina 184 cm
teža 81 kg
državljanstvo nigerijsko
prejšnji klubi Numancia, Real Madrid (nogometna šola), Binefar, Palencia, Gzira United, Thunder Bay, Merida, Celje, Hapoel Kfar Saba, Alashkert
vzdevek
pogodba 31.05.2019

Ko nogometašu v njegovem življenjepisu piše tudi Real Madrid, človek takoj postane pozoren. Prvi Nigerijec v vrstah Maribora ima iz najstniških let za seboj izkušnjo igranja tudi v akademiji aktualnega evropskega prvaka. Potem je nekaj časa preživel v Numancii in igral tudi za B ekipo, se vrnil v Palencio, vmes zaigral na Malti in v Kanadi, šele po vrnitvi v Španijo, v Merido, kjer je zabil 20 golov, pa je nogometno spet oživel.

Ob prihodu v Ljudski vrt je nasledil najboljšega strelca minule sezone, zato so bila pričakovanja velika. Nenazadnje si je izbral dres s številko 14, ki ga je predtem nosil prav Jean-Phillipe Mendy. Tudi zaradi prijateljstva z našim nekdanjim francoskim napadalcem med dvema sezonama srečevanja na slovenskih igriščih, tako da se ob prestopu iz Celja v Maribor ni podal v neznano. Prišel je z dodatnim motivom in željo, da v vijoličastem pride do preboja na najvišjo raven v njegovi karieri. Vmes je v statusu posojenega nogometaša igral v Izraelu (za moštvo Hapoel Kfar Saba) in Armeniji (Alashkert), se znova vrnil v Ljudski vrt, kjer si skuša priboriti novo priložnost.
  

www.nkmaribor.com