Osebni karton

igralno mesto Vezni
rojstvo 26.09.1984
višina 182 cm
teža 83 kg
državljanstvo slovensko
reprezentanca 13
prejšnji klubi Mura, Celje, Žilina, Timisoara, Koper, Olimpija, Austria Dunaj
vzdevek
pogodba 31.05.2019

Zadnji dan zimskega prestopnega roka 2014 je zaznamovala novica iz Ljudskega vrta: naše vrste je okrepil izkušeni nogometaš s trinajstimi nastopi za slovensko reprezentanco, nazadnje član Austrie iz Dunaja, kjer se je odrekel zajetnemu delu finančnega kolača. S tem je pokazal, da mu je veliko do kariere in ambicioznosti.

Ekipi se je napadalno usmerjeni zvezni igralec, doma iz Apač, rojen v Mariboru, priključil neposredno po podpisu pogodbe. Z Dunaja je poletel v Antalyjo in kljub zaostanku v telesni pripravljenosti s prizadevnostjo hitro dosegel želeno raven. Debitiral je sanjsko, v obeh tekmah šestnajstine finala UEFA Europa Legue s Sevillo je zabil gol. Potem je nove konkretne poteze prispeval k naslednjim uspehom in ostal pomemben član zvezne vrste.

NK Maribor je njegov tretji vijoličasti klub, pred dunajsko Austrio je bila to tudi zaščitna barva romunske Timisoare. Po odličnem obdobju od zime 2014 do poletja 2017 vmes ni prišlo do podaljšanja uspešnega sodelovanja, ob koncu prestopnega roka pa smo sklenili nov dogovor in gremo skupaj naprej.

 

www.nkmaribor.com