Osebni karton

igralno mesto Obrambni
rojstvo 20.09.1991
višina 174 cm
teža 70 kg
državljanstvo slovensko
reprezentanca 7
prejšnji klubi Aluminij, Standard Liege, Roda
vzdevek Miki
pogodba 31.05.2020

Poglavje št. 2 v vijoličastem. Prvič je prišel leta 2010 kot nadarjeni zvezni igralec, s spoznanjem, da bo moral potrpežljivo počakati na priložnost. Da njegovo obdobje šele prihaja. Kot reden obiskovalec tekem v Ljudskem vrtu si je vedno želel obleči vijoličasti dres. Fant, ki je hitro pokazal nadarjenost in že igral tudi na evropskem prvenstvu (U-19), je ostal obenem skromen in ambiciozen.

Doma je iz Podove pri Račah, do prihoda v dom prvakov se je nogometno izšolal pri Aluminiju. Nižja telesna višina je v ospredje potisnila druge odlike, s poudarkom na tehničnem znanju. Ob ogrožanju nasprotnikovih vrat je sprejemal tudi obrambne obveznosti in vmes je ob selitvi k desni stranski črti v obrambno vrsto tudi ostal v tej vlogi. Čeprav se vpisuje tudi med strelce, pravi, da je še raje v vlogi podajalca. Z igrami na novem igralnem položaju se je izkazal tudi v evropskih tekmah, prišel vmes do dresa članske izbrane vrste in prestopa v Belgijo, k Standardu.

Po treh letih se je vrnil v najljubše okolje. Z novimi dragocenimi izkušnjami iz Belgije in Nizozemske, kjer je vmes v statusu posojenega igralca iz Standarda igral za Rodo. Predvsem pa z velikim motivom, da bi bil v novi vijol'čni zgodbi še uspešnejši.
 

www.nkmaribor.com