Osebni karton

igralno mesto Napadalec
rojstvo 15.11.1995
višina 177 cm
teža 68 kg
državljanstvo slovensko
reprezentanca 3
prejšnji klubi Valencia, Benfica, Heerenveen
vzdevek
pogodba 31.05.2021

Rojen na Portugalskem, a vselej tesno povezan z Mariborom. Po vrnitvi družine v domovino od 12. leta v naši nogometni šoli, pred tem je prve nogometne korake naredil kot član podmladka Valencie in Benfice. Ves čas pa je bil redni član mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij in s skupino naših upov udeleženec evropskega prvenstva U-17, na katerem je tudi zatresel mrežo Nizozemske.

Luka je premiero v članski ekipi dočakal ob proslavi naslova prvaka maja 2013, nato je v sezoni 2013/14 dodal nove nastope. Med pokalnim dvobojem s Šenčurjem je zabil prvi članski gol v vijoličastem, vmes je debitiral tudi na evropskem prizorišču, v Kazanu. Zaveda se pomena vsakega treninga na razvojni poti in skuša izkoristiti vsako priložnost. Prelomnico na razvojni poti pa je pomenila sezona 2014/15, ko je zabil 12 prvenstvenih golov in se vpisal med strelce tudi v skupinskem delu Lige prvakov proti Sportingu.

Ob dobrih igrah v vijoličastem je nato sprejel ponudbo Heerenveena in se poleti 2015 preselil na Nizozemsko, pred koncem poletnega prestopnega roka 2016 pa se je vrnil v Ljudski vrt. Z novim motivom in novo poglavje začel z ekspresnim zadetkom v Celju, ko je domačo mrežo zatresel po trinajstih sekundah na igrišču. Dokončal pa šampionsko sezono kot najboljši strelec moštva, s petnajstimi doseženimi prvenstvenimi zadetki. Naslednji korak naprej v sezoni 2017/18, 18 golov in naslov prvega strelca lige. Kljub vmesnim težavam s poškodbo in boleznijo, ko je skupaj odigral 17 ligaških tekem.

V sezoni 2018/19 pa nov mejnik: znova prvi strelec lige, znova z osemnajstimi doseženimi zadetki. In kot prvi po Štefanu Škaperju (1994, 1995), ki je dvakrat zapored postal najučinkovitejši nogometaš PLTS.

 

www.nkmaribor.com