Članek
Aleks Pihler pred nedeljsko tekmo z Muro (Ljudski vrt, 20:15)
RAZKRITI NAŠO NAJVEČJO PREDNOST
Foto: Grega Wernig
Nedelja zvečer. Termin, ki smo ga zdaj že vajeni. Nov termin za nogomet v Ljudskem vrtu, tokrat z dvojnim izzivom. Vrniti se takoj nazaj na pozitivne tirnice in spremeniti razmerje iz zadnjega obobja dvobojev z Muro.

“Žal smo derbi izgubili in to na način, ki si ga nismo želeli. Sprejeli smo nekaj slabih odločitev, tako da kljub številnim priložnostim dobre zadeve niso prišle do izraza na pravi način. Morali smo se sprijazniti z razpletom, poiskali ustrezna spoznanja in odmislili derbi, saj je pred nami že nova zahtevna preizkušnja,” o trenutnem vijol’čnem utripu Aleks Pihler.

Naslednji tekmeci so nogometaši Mure, kot poseben izziv ne samo zaradi osvojenega pokala, ampak zaradi spoznanja, da so pogosto povzročili težave.
“Očitno se jim ni težko motivirati proti nam. Vse tekme, ki smo jih odigrali, so bile zahtevne, trde, izenačene. Smo pa v situaciji, ko želimo in moramo zmagati. Temu bo vse podrejeno in verjamem, da nam bo uspelo.”

Spodbuden podatek pred nedeljskim izzivom: po koronapremoru imamo dober izkupiček na domačem igrišču. 2 tekmi, 6 točk, ob razliki v zadetkih 6:0.
“Vseeno bi si želeli, da bi bili pospremljeni z igrišča po teh zmagah ob aplavzu navijačev. To manjka, žal pa smo pri tem nemočni in lahko samo čakamo na sprostitve ukrepov.”

Do nekih lepših časov se je treba sprijazniti s trenutnimi razmerami in usmeriti vse moči v silovit ritem, ki sledi od 5. do 22. julija.
“Čaka nas natrpan urnik, ki pa bo, verjamem, razkril našo največjo prednost - širok kader. Ne bo časa za kaj drugega kot igrati tekme, tako da bomo ob ustreznem počitku in odmerjanju naporov skušali pokazati vse, kar znamo na igrišču tudi v pospešenem sporedu. Verjamem, da bomo uspešni.”

Krog št. 31: Maribor – Mura. Ljudski vrt, nedelja, 20:15.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12