Članek
S trenerjem po zmagi dvojnega pomena in najlepši nagradi za vztrajnost
ZATO JE NOGOMET TAKO ZANIMIV…
Foto: Grega Wernig
Najboljši odziv po derbiju: z zmago. Proti nasprotniku, ki nam je doslej povzročal precej težav, tokrat po dramatični končnici razplet po željah. Pozno, a zasluženo, saj smo vmes dvakrat zadeli prečko.

“Za gledalce je bila vrhunska tekma, polna golov, priložnosti, dobrih akcij, dvobojev. Obe ekipi sta dali vse od sebe. Edino za trenerje je bilo stresno, ampak to je tisto, kar dela nogomet tako zanimivega,” je v analizi dvoboja z Muro izpostavil Sergej Jakirović.

“Odigrali smo zelo dober 1. polčas, dosegli lepa zadetka in nadzorovali dogajanja. Nevarna je bila tudi Mura, zato smo se med odmorom dogovorili, da boljše nadzorujemo te njihove podaje v medprostore, toda zašli smo v težave po nekaj napakah. Želel sem prej menjati, saj smo padli energetsko, a se je Mura uspela pred tem vrniti z zadetkoma. Ko smo opravili menjave, smo znova dvignili ritem in vršili pritisk. To je bilo opazno, podobno kot mi so tudi gostje imeli še nekaj priložnosti, toda mi smo v končnici imeli - Tavaresa.

Kar se ni izšlo prejšnjo nedeljo, smo si priborili z vztrajnostjo proti tekmecu, ki je v prejšnjih treh prvenstvenih obračunih uspel ostati neporažen v Ljudskem vrtu.
“Končalo se je po naših željah, nekaj se nam je vrnilo glede na tekmo z Olimpijo, čeprav še vedno pravim, da nimam česa zameriti fantom glede derbija. Veliko priložnosti smo si priigrali, a jih zapravili. Takrat nismo zadeli, tokrat smo. Pomembno je, da je prisoten trud po najboljših močeh na vsaki tekmi. In da ostajamo pri razmišljanju, da ni evforije, ko zmagujemo in ni depresije, ko izgubimo.”

Ob treh točkah ima nedeljska zmaga dvojni pomen, prinaša tudi dodatno spodbudo za finiš sezone, za troboj.
“Rekel sem, da bo zelo zanimivo do konca. Vsi omenjajo samo Maribor in Olimpijo, sam pa pravim, da ne smemo pozabiti Celja, ki je enakovreden tekmec v boju za naslov prvaka. Igrajo zelo dobro skozi celotno sezono, niso brez razloga pri vrhu. Za nas je pomembno, da smo naredili ta premik v dvobojih z Muro in končno uspeli zmagati tudi na domačem igrišču. Ostajamo v boju za 1. mesto in se že usmerjamo h gostovanju v Sežani.”36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12