Članek
Začetek treningov tekmovalnih selekcij, tudi z nekaj kadrovskimi spremembami
VIJOL'ČNI UPI NAZAJ NA IGRIŠČE
Foto: Grega Wernig
Ponoven zagon tudi nogometne šole. Premor je končan, z novim tednom so se začele aktivnosti selekcij U-19, U-17 in U15.

“Uvodni del vadbe je terminsko predviden zelo podobno kot vsa prejšnja leta, tudi koledar tekmovanja s strani Nogometne zveze Slovenije se ni veliko spreminjal. Ligaški boji se začenjajo 15. avgusta in temu primerno je prilagojeno pripravljalno obdobje. Kriza ni vplivala po tej plati na delovni program, je pa posegla s predčasnim zaključkom sezone 2019/20. Morali smo se sprijazniti, da ni bilo mogoče nadaljevati prvenstva, ko smo imeli še dovolj tekmovalnih ambicij, zaradi višje sile pa smo se morali prilagoditi ter vmes nekoliko spremeniti načrte,” ob vstopu v novo poglavje direktor Nogometne šole NK Maribor Sebastijan Harc.

Za projekt 2020/21 z nekaj spremembami tudi pri sestavljanju strokovne piramide.
“Ker smo se odločili za rotacijo v starejših selekcijah, začenja Milan Žurman nov cikel kot trener ekipe U-14 in bo hkrati odgovoren za individualno vadbo selekcij U-19 ter U-17. Nov trener selekcije U-19 je Bojan Flis, star znanec našega kluba z dolgoletnim uspešnim delom z mladimi. Izkazal je željo in spoštovanje, takoj privolil v sodelovanje, tako da smo se hitro dogovorili. Danijel Širec ostaja trener U-17, Matjaž Kek ml. ekipe U-15. Marko Barun bo v prihodnje priključen k delu z mladinci in skrbel tudi za pomembno dodatno individualno vadbo. Ob Flisu pa bo z nami v novi sezoni kot nov, a zna obraz Matjaž Železnik, prav tako nekdanji član našega strokovnega tima, aktiven tudi na Fakulteti za športu na področju nogometa, ki bo prevzel vodenje ekipe U-12. O igralskih kadrovskih zadevah pa več v prihodnjih dneh.”

Pri delovanju nogometne šole pa še ena novost, za najmlajše vijol’čne upe.
“Zaradi manjkajočih treningov v času koronakrize bomo pripravili počitniško popestritev za otroke med 7 do 12 let. Naši trenerji bodo na razpolago za delo s fanti, ki bodo ostali doma in bodo lahko preživljali prosti čas ob organizirani vadbi z nami na igrišču.”36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12