Članek
S kapetanom o čustveni nedeljski končnici in popotnici v Sežano
ZATO SEM TUKAJ, DA POMAGAM
"Vse se začenja z odnosom, rezultat pride kot najlepša nagrada"
Foto: Grega Wernig
Nov gol, nov premik rekordnih številk navzgor (154. v PLTS). Predvsem pa nova, peta zmaga v pokoronskem nadaljevanju prvenstva. Marcos Tavares o čustvenem nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu.

“Zelo sem vesel, da lahko še vedno pomagam ekipi. Še bolj pa, da igramo dobro in osvajamo točke. Vse se začenja z odnosom, kakovostnim delom na treningih in na koncu pride rezultat kot najlepša nagrada,” poudarja kapetan, ki je izkoristil minute “na puno”. Zabil je v sodniškem podaljšku za končnih 3:2, a bi lahko že ob prvem dotiku z žogo, vendar je spreten poskus z glavo ustavila prečka.

“Zato sem tukaj, da skušam prispevati svoj delež. Skupaj s soigralci smo vedno pripravljeni, potrjujemo pomen širokega kadra. To dela razliko in tudi to je eden izmed razlogov, da smo zmagali v nedeljo. Bilo je pozno, a ni bilo po sreči. Škoda za prejšnjo situacijo, predvsem pa za tisti udarec Derviševića. Dobro je ciljal, škoda, da ni zadel tudi. Sta pa že v 1. polčasu Cretu in Bajde zabiliares lepa gola, ne glede na dramatično končnico smo zasluženo slavili.”

Takšne tekme so lahko prelomnica na poti do končnega cilja. Nedvomno pa prava popotnica v četrtek v Sežano.
“Verjamemo, to je najbolj pomembno. Vsi smo veseli, motivacija je na visokem nivoju. To smo mi, to je Maribor! Gremo naprej odločno in s pravo energijo. Potrebovali smo te 3 točke, da nas dvignejo po derbiju. Pred nami je zahtevno gostovanje v Sežani. Nismo pozabili, kaj se je zgodilo v prvem delu sezone in naredili bomo vse, da zmagamo.”
3.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
7
DNŠ Mura
7
Bravo
6
Tabor Sežana
6
Luka Koper
4
Domžale
4
Olimpija
2
Celje
1
Aluminij
1
Gorica
0