Članek
S kapetanom o čustveni nedeljski končnici in popotnici v Sežano
ZATO SEM TUKAJ, DA POMAGAM
"Vse se začenja z odnosom, rezultat pride kot najlepša nagrada"
Foto: Grega Wernig
Nov gol, nov premik rekordnih številk navzgor (154. v PLTS). Predvsem pa nova, peta zmaga v pokoronskem nadaljevanju prvenstva. Marcos Tavares o čustvenem nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu.

“Zelo sem vesel, da lahko še vedno pomagam ekipi. Še bolj pa, da igramo dobro in osvajamo točke. Vse se začenja z odnosom, kakovostnim delom na treningih in na koncu pride rezultat kot najlepša nagrada,” poudarja kapetan, ki je izkoristil minute “na puno”. Zabil je v sodniškem podaljšku za končnih 3:2, a bi lahko že ob prvem dotiku z žogo, vendar je spreten poskus z glavo ustavila prečka.

“Zato sem tukaj, da skušam prispevati svoj delež. Skupaj s soigralci smo vedno pripravljeni, potrjujemo pomen širokega kadra. To dela razliko in tudi to je eden izmed razlogov, da smo zmagali v nedeljo. Bilo je pozno, a ni bilo po sreči. Škoda za prejšnjo situacijo, predvsem pa za tisti udarec Derviševića. Dobro je ciljal, škoda, da ni zadel tudi. Sta pa že v 1. polčasu Cretu in Bajde zabiliares lepa gola, ne glede na dramatično končnico smo zasluženo slavili.”

Takšne tekme so lahko prelomnica na poti do končnega cilja. Nedvomno pa prava popotnica v četrtek v Sežano.
“Verjamemo, to je najbolj pomembno. Vsi smo veseli, motivacija je na visokem nivoju. To smo mi, to je Maribor! Gremo naprej odločno in s pravo energijo. Potrebovali smo te 3 točke, da nas dvignejo po derbiju. Pred nami je zahtevno gostovanje v Sežani. Nismo pozabili, kaj se je zgodilo v prvem delu sezone in naredili bomo vse, da zmagamo.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12