Članek
Naslednja postaja Sežana, tudi z upoštevanjem prilagajanja na razmere (četrtek, 18:00)
POTRDITEV MOŠTVENEGA PRISTOPA
Gregor Bajde: "Pravilo, ko lahko dobi priložnost 16 igralcev, znamo dobro izkoristiti"
Foto: Grega Wernig
Še 5 tekem. V tednu s tekmovalnim programom četrtek-nedelja sledita zahtevni preizkušnji, najprej z gostovanjem v Sežani, kjer iz več razlogov imamo posebno nalogo.

“Morali se bomo prilagoditi, tudi nekaj spremeniti. V igri in začetni enajsterici. Tabor je izrazito domačinska ekipa, zaradi igrišča, vremenskih razmer, toda vse ekipe so tam igrale in ne glede na okoliščine se naš cilj ne spreminja. Moramo najti pot do zmage, delamo vse, da osvajamo točke in nadaljujemo boj za 1. mesto,” v napovedniku naslednjega izziva Sergej Jakirović.

S kom v Sežano?
Kronaveter in Klinar sta začela v torek s treningi z moštvom, za nastop bo še prezgodaj. Prav tako še ni z nami Rajčevića, tudi nekateri drugi fantje imajo manjše težave z udarci, lažjimi poškodbami in o potnikih v Sežano se bom odločil po zadnjem treningu. Imam sladke skrbi pri sestavi moštva, saj je prisotna delovna vnema, dobra energija in igralci, ki dobijo priložnost, jo izkoristijo na najboljši način. Če bo kdo v tem ritmu preutrujen, bomo posegli po določenih rotacijah. Ne bomo pa preračunljivi, spoštujemo vrstni red tekem. Zanima nas le vsaka naslednja tekma, o Celju bomo razmišljali med vračanjem iz Sežane.”

Naslednji tekmeci so nam v tej sezoni odvzeli 4 točke, kar je dodaten poziv k previdnosti.
“Ogledal sem si vse tri prejšnje medsebojne dvoboje. Tekme v Ljudskem vrtu so drugačne, v Sežani pa res specifične zaradi tamkajšnjega igrišča. Jeseni se ni dobro končalo, toda če bi vmes Maribor prišel do prednosti, bi tekma šla v drugo smer. Opozoril je dovolj, spoznanj prav tako in verjamem, da bomo našli ustrezne rešitve.”

O trenutnem utripu slačilnice Gregor Bajde, strelec atraktivnega zadetka proti Muri: “Trener nam je večkrat poudaril, naj se med tekmo več odločamo za udarce z razdalje. Poskusil sem in izšlo se je na lep način. Vesel sem, da igram, uživam na igrišču. Zdajšnje pravilo, ko lahko dobi priložnost 16 igralcev, znamo dobro izkoristiti. Vsak, ki pride na igrišče, se potrudi po najboljših močeh in potem pride namesto njega kdo svež. To je naš moštveni pristop, ki se nam obrestuje. Vemo, kakšna je naša naloga v finišu sezone. Želimo in moramo zmagovati v seriji, ob tem pa čakati na kakšen spodrsljaj tekmecev v boju za vrh. Gledamo pa le nase in zdaj je najbolj pomembno priti do točk v Sežani, kjer bo zaradi specifičnosti igrišča potrebno prilagajanje. Bilo bi dobro zadeti iz kakšne prekinitve, potrditi raznovstnost in verjamem, da se bo izšlo po željah.”

Krog št. 32. CB24 Tabor – NK Maribor. Četrtek, 18:00.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12