Članek
Jasmin Mešanović o pripravi na nedeljski dvoboj s Celjem (Ljudski vrt, 20:15)
MARSIKAJ POKVARILI, A NISMO OBUPALI
Foto: Grega Wernig
Edina pozitivna ugotovitev poraza je, ko je takoj na sporedu naslednja tekma. S priložnostjo za izboljšanje vtisa. Pogled na lestvico po 32. krogu ni prijeten, vendar boj še ni končan.

“Upali smo, da bomo do konca prvenstva na minimalni točkovni razliki. Da bo boj povsem odprt. Zdaj smo si zapletli položaj in poslabšali izhodišče, toda nismo obupali,” pravi Jasmin Mešanović ob vstopu v zaključni del prvenstva, ko nas po porazu v Sežani znova od prvega mesta loči 7 točk.

“Zgodil se je padec, ki ga je težko opisati. Po dobljenih zadetkih se nismo več mogli vrniti v tekmo. Ni alibija za takšno predstavo in visok poraz, vsi prevzemamo odgovornost. Neverjetno je, kaj se nam dogaja, da smo kaznovani za domala vsako zapravljeno priložnost. Pogovorili smo se, opravili analizo in želimo že na naslednji tekmi pokazati, da je šlo v Sežani za slab dan.”

Tokrat sledi vrnitev na igrišče po 72 urah, proti nasprotniku, ki prihaja z dodatno spodbudo.
“Imamo kratek čas za pripravo, vendar nam je to v prejšnjih ciklih vedno dobro uspelo. Čaka pa nas neugodna ekipa Celja, ki je potrdila, zakaj je povsem enakovredno v boju za naslov prvaka. Imajo veliko dobrih posameznikov, ki imajo vidno vlogo. Ob tem pa so z uspešnim nizom pridobili na samozavesti in so v fazi, ko lahko vidimo, da jim marsikaj uspeva ter skoraj vsak uspešen udarec gre v gol. Mnogi so menili, da bodo sčasoma padali, toda Celjani iz tekme v tekmo le še stopnjujejo dobre igre. Maribor je pod večjim pritiskom, mora na vsaki tekmi zmagati in se težko sprejemajo neuspehi, oni pa igrajo neobremenjeno in so glede na trenutno situacijo v psihološki prednosti. To pa pred našim nedeljskim obračunom nič ne pomeni. Imamo dolgo klop in v Ljudskem vrtu smo vedno favoriti.”

Ljudski vrt. Krog št. 33, ob 20:15. Maribor – Celje. Še vedno za zaprtimi vrati...
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12