Članek
V Ljubljano z jasnim ciljem
MORAMO POPRAVITI VTIS
Foto: Grega Wernig
Finiš sezone 2019/20 se nadaljuje v pospešenem ritmu. V sredo že krog št. 34, naslednja postaja Ljubljana. Dvojni program v prejšnjem tednu se ni izšel po željah in pričakovanjih, v novem poskusu verjamemo, da bomo uspešnejši.

“Nesmiselno je objokovati usodo in ves čas razmišljati o tem, kaj se je zgodilo. Zdaj me predvsem zanima, kakšen bo odziv ekipe na naslednji tekmi. Zavedamo se, da moramo izboljšati zadeve in verjamem, da nam bo uspelo. Vmes smo pri navijačih in med nami zanetili žarek upanja, ko smo zmanjšali zaostanek. Razumljivo je zdaj razočaranje bolj izraženo, vendar moramo ohraniti stabilnost. Razmišljamo le o našem cilju, to je Evropa. Vse bomo naredili za uspešen zaključek sezone,” pred novim izzivom Sergej Jakirović.

Tokrat imamo nove kadrovske težave: Mitja Viler, Blaž Vrhovec in Alexandru Cretu so kaznovani.
“Gre za tri zelo pomembne igralce, o tem ni dvoma. Poiskati moramo ustrezne rešitve, imamo jih in potrebujemo njihov dober odziv na igrišču. Je pa spodbudno spoznanje, da se vrača Kronaveter. To me veseli in prinaša novo moč v napadalnem delu.”

Nared za nastop je Špiro Peričić, edini strelec v našem moštvu na zadnjih dveh tekmah.
“Zadetka bi takoj zamenjal za točke, tako da ni pravega zadovoljstva. Trudimo se, a nam ne gre. Pogovorili smo se med seboj, želje ne gre oporekati, moramo pa strniti vrste, se zbrati za zadnje tri tekme, da osvojimo točke in potrdimo evropske kvalfiikacije. Motiv ni bil vprašljiv na nobeni tekmi, a podobno se nam dogaja že od začetka sezone, ki so jo zelo zaznamovala nihanja. Ko potrebuješ še tisti kanček sreče, nas ne nagradi. Nepopustljivost do zadnjih minut smo potrdili na vmesnih tekmah, ko smo uspeli preobrniti rezultat in gremo z novo energijo na naslednje gostovanje. Vemo, kaj nas čaka. Bravo je dobra ekipa, imajo kvaliteto, hitrost. Videli smo, kaj so v Stožicah naredili Olimpiji. Opozoril je dovolj, toda moramo popraviti vtis in gremo po zmago.”

Krog št. 34. Bravo – Maribor. Stožice, ob 18:00.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12