Članek
Trenerjeve pohvale moštvu za prikazano v Ljubljani
ŠE IMAMO GORIVA, NI PREDAJE
Kot kapetan Martin Milec začetnik akcije za učinkovito otvoritev
Foto: Grega Wernig
“Lahko samo čestitam fantom za prikazano. Pokazali smo značaj in da imamo še goriva, da se nikdar ne predamo. To je nogomet, v nogometu pa je vse mogoče. Nismo igrali slabo niti na prejšnji tekmi, toda zgodil se je splet nesrečnih okoliščin in smo morali čestitati Celju na zmagi. Tokrat pa je bila zgodba drugačna,” je v oceni dvoboja v Stožicah izpostavil Sergej Jakirović.

Imeli smo po tri različne strelce in podajalce pri zadetkih, trenerju pa so bile najbolj pomembne minute nadzora tekme.
“Po uvodnih dvajsetih minutah sem pričakoval, da bomo ob dobri igri povedli, potem pa smo nanizali nekaj napak pri podajah in tekmece vrnili v življenje. Imamo izkušnje s prejšnjih tekem, ko so nas tekmeci kaznovali za vsako napako, zato smo med odmorom strnili vrste, morali smo povrniti stabilnost, v nadaljevanju pa spet nadzorovali igro in to je tisto, kar želim videti v naslednjih tekmah.”

Zaradi odsotnosti kaznovanih in poškodovanih igralcev je trener moral tokrat poseči po večjem številu sprememb, ponovno je prišlo tudi do zamenjave vratarja.
“Ves čas poudarjam, da fantje morajo dobro trenirati in čakati na priložnost. Ko jo dobijo, pa jo morajo ustrezno izkoristiti. Zaradi kartonov, ki so se nakopičili, so številni igralci pod bremenom morebitne prepovedi igranja. V nekatere smo bili prisiljeni, odločili pa smo se tudi za spremembo med vratnicama. V moštvo smo uvrstili Pirića, imamo zelo dobra vratarja in zakaj tega ne bi izkoristili.”

Ob zmagi, 155. zadetku Marcosa Tavaresa v PLTS še en klubski mejnik: debitantski nastop je opravil 18-letni Rok Maher.
“Zelo sem zadovoljen z njegovo prizadevnostjo na treningih. Rok je mlad, nadarjen fant, lahko pomeni prihodnost Maribora, a bo moral tudi sam nekatere zadeve spremeniti, da bi dobival še več priložnosti.”

34 krogov, 61 točk. Do konca sezone še 180 minut igre, z jasno opredeljenim ciljem.
“Vemo, kaj je naš cilj, Evropa. Osvojili smo zelo pomembne 3 točke, zdaj nismo več odvisni od drugih in na naslednji tekmi proti Domžalam v nedeljo v Ljudskem vrtu imamo zaključno žogo za Evropo.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12