Članek
Amir Dervišević o dobrem odzivu moštva po dveh zaporednih porazih
POKAZALI RAZNOVRSTNOST
Foto: Grega Wernig
Četrta tekma, tretja zmaga. Končni izkupiček po dvobojih z Bravom v letošnji sezoni je 9 točk, v pogledu z igrišča na uspešno opravljeno sredino preizkušnjo Amir Dervišević.

“Tiste tekme na ŽAK-u so bile še nekoliko težje, a je bilo pomembno dobro odpreti tekmo. Odlično smo začeli, potem pa si morda dovolili preveč napak, ki so privedle do manjšega padca v igri. Potem smo znova šli bolj odločno, tako da je v 2. polčasu bil opazen pravi obraz Maribora in pripeljali smo tekmo do želenega razpleta. Kljub vmesnemu nihanju je šlo vse v pravo smer in po prikazanem bi lahko bil rezultat celo še višji.”

Prepričljiva zmaga v Stožicah je prinesla tudi potrditev igre s skupnimi močmi, pomena kolektiva.
“Imeli smo 3 različne strelce in 3 podajalce pri golih, pokazali, da smo raznovrstni. Naj se tako nadaljuje tudi v zadnjih dveh tekmah. Škoda še za kakšno zapravljeno priložnost, tudi mene je ustavila vratnica in upam, da se ob prihodnjih poskusih sreča obrne v mojo prid.”

Po dveh prejšnjih tekmah, ki se niso razpletle po željah, je bil tokrat močneje izražen pritisk boja v dramatični končnici.
“V Mariboru smo ga vajeni, morda tudi zato se znamo odzvati ob različnih situacijah. Po teh dveh porazih smo se dvignili, pokazali značaj. Rekli smo si, gremo po 9 točk v tem finišu res posebne sezone. Eno tekmo smo že dobili, zdaj bomo skušali še preostali dve.”

Zadnjih 90 minut posebne sezone v različnih pogledih v nedeljo, ko znova za zaprtimi vrati Ljudskega vrta proti Domžalam zapiramo ta del sezone. Potem pa sledi še v sredo gostovanje v Kidričevem.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12