Članek
Zadnja tekma na domačem igrišču sezone 2019/20 (Ljudski vrt, nedelja, 20:15)
ODDELATI SVOJE IN POČAKATI
Foto: Grega Wernig
Ostalo je še 180 minut maratonske, v različnih pogledih specifične sezone. Po zmagi proti Bravu zadnjih 90 v Ljudskem vrtu. Evropa je zagotovljena, matematični izračuni pa še omogočajo celo možnost osvojitve 1. mesta.

“Osnovni cilj je izpolnjen, o tem nikdar nisem dvomil. Ne glede na to pa se nič ne bo spremenilo, tudi v zadnji tekmi gremo z nespremenjeno miselnostjo, po točke. Moramo opraviti svoje in počakati, če bi se lahko zgodil spodrsljaj Olimpije in Celja. Razmišljamo pa predvsem o sebi, veseli me, da smo se vrnili na naše tirnice z zmago proti Bravu. Zanimajo nas le nove 3 točke, ne bo nobene preračunljivosti, igrali bomo z najboljšo enajsterico, ki jo trenutno lahko sestavimo. Pričakujem odprto, zanimivo tekmo, ki jo želimo zaključiti z našim slavjem,” v napovedniku naslednjega izziva Sergej Jakirović.

Tekmo prepovedi igranja zaradi devetih rumenih kartonov mora prestati Aleks Pihler, pripravljen na nastop je Nemanja Mitrović, ki igra končnico sezone z dodatno opremo, zaščitno masko: “Na prvih dveh tekmah sem imel kar precej težav s prilagajanjem, to je bilo tudi opazno na igrišču. Niso še minile bolečine, pod masko se še več potiš... Do konca sezone sta še 2 tekmi, potem naj bi po trenutnih napovedih moral nositi masko do konca avgusta. Vmes bo kratek premor pred novo sezono, tako da se bom prilagodil in vzdržal še nekaj časa na tak način.”

Motiva za uspešen zaključek ne primanjkuje, tudi zaradi vmesnih dogodkov.
“Upajmo, da popravimo vtis s tekme proti Celju in se poslovimo z domačega stadiona z zmago. Teoretične možnosti za naslov sicer še obstajajo, skušali bomo oddelati svoje in počakati na druge rezultate. Toda zavedamo se, da smo svojo priložnost zapravili na tekmah proti ekipam s spodnjega dela lestvice. To se več ne sme ponavljati in nam mora biti dodaten motiv, da se dobro pripravimo ter uspešno začnemo novo sezono.”

Maribor – Domžale. Krog št. 35, nedelja, ob 20:15.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12