Članek
S trenerjem o zaključku sezone in pridobljenih spoznanjih z desetih pokoronskih tekem
NAJ BO TO SPODBUDA ZA PRIHODNOST
Foto: Grega Wernig
“Gledali smo odprto tekmo, Domžale so prišle z napadalno usmeritvijo. Lahko bi prej zaključili tekmo, saj smo imeli precej priložnosti. Verjel sem, da bo lažje po drugem golu, a smo po naši napaki in dobljenem zadetku nekoliko zapletli zadeve ter vrnili gostom upanje, toda gledano v celoti smo zasluženo zmagali,” je 7. zmago v 10. pokoronski tekmi opisal Sergej Jakirović.

Lahko smo še drugi, po razpletu 35. kroga pa ni več teoretičnih možnosti za ubranitev naslova. S kakšnimi spoznanji bomo zaključili sezono?
“Da je prvenstvo maraton, 36 krogov, med katerimi se nikdar ne smeš predati. Žoga je nepredvidljiva, to nam je zdaj spodbuda za prihodnost, da lahko vzdržimo do konca in osvojimo naslov prvaka. Letos nam ni uspelo, uresničili pa smo osnovni cilj, Evropo, kar nam je bilo zelo pomembno. Glede prikazanega pa je razumljivo vedno lahko boljše. Včasih nepotrebno izgubljamo žogo in si s tem povzročimo težave. Fantje vedno želijo le najboljše, napake se zgodijo, je pa pomembno, da iz tega izvlečemo nauk za prihodnost. Treba je dobro oddelati še tekmo v Kidričevem in se odpočiti pred začetkom nove sezone. Potem pa spet po nove zmage.”

Zadnjih 90 minut v sredo v Kidričevem ne bo imelo rezultatskega bremena, kar pomeni tudi možnost za nekaj rotacij zaradi kratkega premora pred projektom 2020/21.
“Čaka nas še dvoboj z Aluminijem, ki je imel do korone dobro sezono. Imamo 3 dni, da se pripravimo. Nekateri fantje bodo dobili prosto, da bodo imeli 3 dni več počitka pred naslednjo sezono. Bomo pa sestavili moštvo, ki bo storilo vse za uspešen zaključek še z eno zmago.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12