Članek
Rok Kronaveter o končnici sezone in obžalovanju zaradi zapravljenih točk proti ekipam iz "spodnjega doma"
PREVEČ JE BILO SPODRSLJAJEV
Foto: Grega Wernig
Še pogled z igrišča na nedeljsko zadnje dejanje projekta 2019/20 v Ljudskem vrtu. Rok Kronaveter: “Lepo je zaključiti zadnjo tekmo doma z zmago. Odigrali smo dobro, nadzorovali dogajanja, podobno kot proti Bravu. Naredili smo si nekoliko nervozne zadnje minute, a smo bili dovolj prepričljivi med tekmo, da zmaga ni bila vprašljiva. Domžalčani so imeli še nekaj poskusov z razdalje, za nas pa velja, da moramo biti bolj zbrani, ko prihajamo v končnice."

Ob pogledu na lestvico je po nedeljskem razpletu v zraku obstalo tudi vprašanje, kaj bi bilo, če bi…
“Res je, obžalovanje je prisotno, saj smo si privoščili preveč spodrsljajev med sezono in tako zapravili priložnost za naslov. Če ne zmaguješ proti ekipam s spodnjega dela lestvice, ne moreš biti prvak. To nam mora biti ‘lekcija’ za naslednjo sezono.”

Preklop bo hiter, nova sezona se začela že 12.8., priprave prihodnjo sredo.
“Imeli smo med korono dovolj premora, tako da ne bo težav. Po nekaj prostih dneh za kratek počitek bomo nadaljevali na zdajšnjih temeljih in z novim motivom, pred tem pa moramo oddelati še zadnjih 90 minut po najboljših močeh. Tudi proti Aluminiju želimo zmagati, da tako potegnemo črto pod letošnjo res posebno sezono.”

Po vmesni odsotnosti zaradi poškodbe je Kronaveter povezal drugi zaporedni nastop in povišal št. prvenstvenih zadetkov na 13.
“Sorčan je res branil odlično, nam ustavil nekaj udarcev, tudi meni. Veseli me, da sem se vrnil, po dolgem času spet dosegel zadetek, predvsem pa, da smo zmagali in da po zamujenem glavnem cilju vsaj uspešno zaključimo sezono.”3.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
7
DNŠ Mura
7
Bravo
6
Tabor Sežana
6
Luka Koper
4
Domžale
4
Olimpija
2
Celje
1
Aluminij
1
Gorica
0