Članek
Ni vseeno, kako zaključiti sezono: z dovolj energije in z jasnim ciljem v sredo v Kidričevo
TO JE NAŠA OBVEZA
Foto: Grega Wernig
Še 90 minut, zadnja postaja letošnje vijol’čne sezone bo v Kidričevem. Dvoboj z Aluminijem je delegiran ob 18. uri. Brez rezultatske obremenitve, toda ne brez tekmovalnega motiva.

“Čeprav je zadnji krog in ne moremo več biti prvaki, je treba odigrati na najboljši način, z edinim namenom, kako priti do treh točk. To je naša obveza, to si zaslužijo vsi, ki imajo radi klub. Želimo se posloviti od sezone z zmago. Ob tem še obstaja teorija, da smo lahko drugi. Sicer nismo odvisni samo od našega rezultata, ampak nikakor ni vseeno, kako bomo zaključili sezono. Klub je vajen zmag, to je tudi moja zahteva, da je zmagovalna miselnost naš DNK. Če bi v eni izmed treh tekem, ki smo jih izgubili, vzeli vsaj točko, bi se pripravljali na tekmo, ki bi nam še omogočala naslov. Liga je potrdila zahtevnost, teh 11 naših skupnih tekem pa nam bo z vsemi spoznanji pomenilo dobro izhodišče za naslednjo sezono,” v napovedniku kroga št. 36 Sergej Jakirović, ko bo priložnost tudi za predstavitev nekaterih novih obrazov.

“Nekaj sprememb bo, Vrhovec in Peričić sta kaznovana. Nekaterim igralcem smo že in bomo namenili počitek, lahko povem, da bosta Koblar in Kolmanič igrala od 1. minute. Priložnost bo prvič dobil tudi Mutavčić, z njim sem zadovoljen kot z Maherjem.”

Med specifičnim prvenstvom je ostalo dovolj energije za zadnji korak, Rudi Požeg Vancaš o tekmi, ki še lahko prinese skok s 3. na 2. mesto: “Vsaka je pomembna. Žal nam ne prinaša več možnosti za naslov, sami smo si krivi, da smo se znašli v takšni situaciji. Želimo pa opraviti svoje, zmagati in upati, da bi nam to zadostovalo za vsaj 2. mesto.”

S to tekmo bo potegnil črto tudi pod svojo krstno sezono v vijoličastem.
“Preden sem prišel, sem bil skoraj 3 mesece izven igrišča zaradi poškodbe. To se je poznalo, lahko bi zabil kakšen gol več, še bolj pomagal ekipi kot sem. Zdaj sem se privadil na vse zahteve v Mariboru in verjamem, da lahko v novi sezoni prikažem svoj pravi obraz. Predvsem pa, da bo za vse nas rezultatsko uspešnejša.”

Krog št. 36. Aluminij – Maribor. Kidričevo, sreda, 18:00.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12