Članek
Aljoša Matko si je na posoji pri Bravu priboril vrnitev v Ljudski vrt v drugačni vlogi
PRIPRAVLJEN NA NASLEDNJI KORAK
“Zelo sem vesel, da sem se vrnil"
Foto: Drago Wernig
55 tekem, 52 golov. Učinek v dveh sezonah v vijoličastem v mladinski ligi je nazorno nakazal nadarjenost mladega napadalca. Prve tekme v članskem nogometu pa so prinesle potrditev, Aljoša Matko si je z igrami v majici Brava priboril vrnitev v Ljudski vrt. Tokrat kot kandidat za člansko moštvo.

“Zelo sem vesel, da sem se vrnil. Vsi vemo, kaj je Maribor, nekakšna druga dimenzija v primerjavi z ostalimi slovenskimi klubi. Pred menoj je velik izziv in trudil se bom na vsakem treningu, da bi dobil čim več priložnosti na tekmah ter ponujene minute izkoristil na najboljši način,” ob svojem novem začetku v vijol’čnem domu 20-letnik iz Črnomlja, ki je z nami od leta 2015.

Po štirih sezonah v nogometni šoli je bil sklenjen dogovor o posoji ob preskoku v člansko konkurenco in 15 prvoligaških golov pri Bravu mu je izpisalo vabilo nazaj. Ob tem je pokazal pravo pot mladim na razvojni poti, kako se kaliti, utrditi na posoji in vrniti v drugačni vlogi.
“Dobil sem priložnost, jo izkoristil. Šlo mi je dobro, kot moštvo smo nizali uspehe, tako da v vseh pogledih je bila to zame koristna, dobrodošla izkušnja. Potreboval sem minute za igro in v dogovoru s klubom sprejel pravilno odločitev. Pri Bravu sem imel zaupanje, redno igral, napredoval in zdaj sem pripravljen na naslednji korak.”

Naslednja stopnica je neprimerno višja, toda z vztrajnostjo, ki je postala njegov zaščitni znak, je uresničljiv nov cilj v karieri obetavnega hitronogega upa.
“Zelo dobro se zavedam, kaj me čaka. Konkurenca v Mariboru je velika, na vsakem položaju imamo po 2, tudi 3 igralce. Zahteve bodo drugačne, toda tukaj se počutim domače, tako da s prilagajanjem ne bo težav. Moja naloga je popolna osredotočenost na delo. Nekaj dni premora po koncu sezone sem namenil počitku, osvežitvi in z velikim motivom prišel na začetek priprav. Verjamem, da vsi skupaj vstopamo v novo, uspešno poglavje.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12