Članek
Revija golov na prvi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone 2020/21
NK MARIBOR - BELTINCI 8:1 (2:1)
Foto: Drago Wernig
1.8.2020 Ljudski vrt, pripravljalna tekma. Sodnik: Bojan Tkalčič. Pomočnika: Tadej Friš in Jure Sužnik.

NK MARIBOR – prvi polčas: 
Jug, Milec, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Repas, Kramarič, Matko, Zahović. Drugi polčas: Pirić, Klinar, Martinović, Koblar, Bobarić, Vrhovec, Pihler, Felipe Santos, Bajde, Mešanović, Tavares. Trener: Sergej Jakirović.

BELTINCI: Serec, Kuzma, Maučec, Raduha, Mršič, Zorman, Kristl, Balažič, Mörec, Marič, Mauko. Igrali so še: Zver, Šipoš, Hartman, Žalik, Kalamar, Sočič, Andrejč, Sukič, Kotnjek, Hren. Trener: Radovan Karanović.

Strelci: 0:1 Marič (7), 1:1 Dervišević (9), 2:1 Zahović (36), 3:1 Bajde (55), 4:1 Tavares (59), 5:1 Tavares (63), 6:1 Mešanović (69), 7:1 Felipe Santos (75), 8:1 Bajde (78)

Deset dni po zadnjem prvenstvenem dvoboju znova v tekmovalnem ritmu, s prvo izmed treh pripravljalnih preizkušenj ob začetku projekta 2020/21. Za uvod 4 novinci od 1. minute, v kadru za tekmo 22 igralcev. Začetek ob 19. uri.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
4' po podaji Zahovića prva obetavna situacija za Kramariča, toda ni mu uspelo priti do zaključka v kazenskem prostoru

0:1 Marič (7)
Vodstvo gostov. Po odvzemu žoge na naši polovici igrišče Beltinčani hitro do zaključka, Marič pa ob soočenju z vratarjem dovolj natančen pri udarcu.

1:1 DERVIŠEVIĆ (9)
Akcijo za ekspresno izenačenje je začel Milec, podal do Zahovića, ki je na robu kazenskega prostora našel Derviševića, ta pa pot do mreže. Z dobro odmerjenim udarcem v levi spodnji kot, z desno nogo.

23' znova Milec v prodoru po desni strani, tokrat s podajo v sredino, Zahović pa čez prečko
26' mreža Beltinčanov se je zatresla, toda Matko je bil ob podaji Cretuja v ofsajdu, ostaja 1:1...
35' namesto vodstva - kot: po kratki podaji Zahovića Repas s spretnim preigravanjem do dvoboja 1 na 1 z vratarjem, Serec uspešnejši, odbil je v kot

2:1 ZAHOVIĆ (36)

Iz naslednjega poskusa pa je žoga v mreži: Cretu z natančno globinsko podajo, Zahović pa s spretnim zaključkom. Ob soočenju čez vratarja.

40' pravočasna podaja Derviševića, pravočasno vtekanje Matka, toda njegov poskus blokiran
42' atraktivna akcija, Matko s podajo z leve na desno, Zahović je prepustil priložnost za zaključek Kramariču, ki pa je žogo poslal ob desni vratnici
44' Milec je izvajal prosti strel z 20m, žoga tik nad prečko

KONEC PRVEGA POLČASA

46' z novo enajsterico v 2. polčas, premiera zdaj še za Martinovića

3:1 BAJDE (55)
Asistent Tavares, strelec Bajde. Po kapetanovi podaji je Bajde natančno naciljal mimo vratarja v levi kot.

4:1 TAVARES (59)
Hitro do povišanja vodstva. Mešanović s podajo, žoga se je odbila od gostujočih branilcev do Tavaresa, ki je obšel vratarja in poslal žogo v mrežo.

5:1 TAVARES (63)
Znova uspešno sodelovanje Mešanovića in Tavaresa. Tokrat z natančno podajo Mešanovića in uspešnim sprejemom, po obratu pa je Tavares prestal dvoboj ter znova zadel.

6:1 MEŠANOVIĆ (69)
Tokrat Mešanović tudi do zadetka: z natančnim udarcem z glavo po natančnem predložku Klinarja.

7:1 FELIPE SANTOS (75)
Serija golov v nadaljevanju tekme: zdaj podajalec Vrhovec, z levo čez kazenski prostor do Santosa, ki je poskrbel za natančen zaključek.

8:1 BAJDE (78)
Ni popuščanja, drugič nocoj zdaj tudi Bajde. Akcijo je začel Vrhovec s podajo, Mešanović z glavo odložil za Bajdeta, ki je zadel z lob udarcem čez vratarja.

KONEC TEKME36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12