Članek
Prvenstvene nismo dočakali, čakamo evropsko premiero
TAKOJ PREKLOP NA SEVERNE IRCE
Foto: Grega Wernig
Po odpovedi nedeljske prvenstvene premiere odpiramo sezono z evropsko tekmo. Načrt je bil znova spremenjen, moštvo je namesto dvoboja z Aluminijem opravilo trening in se s popolno osredotočenostjo usmerilo k dvoboju s predstavnikom Severne Irske. Prvo poglavje kvalifikacij za Ligo Europa čakamo brez vmesne preizkušnje.

“Pričakovali smo, da bomo odigrali 3 uradne tekme pred evropskimi kvalifikacijami, nismo pa nobene. Škoda, bili smo pripravljeni na začetek prvenstva in bi nam bila nedeljska tekma zelo koristna v pričakovanju evropske premiere. Toda moramo se prilagoditi in zdaj smo popolnoma osredotočeni na četrtkov velik izziv po nekoliko drugačnem režimu,” pravi Sergej Jakirović o izdelavi načrta B.

Med trenerjevimi zapiski je zdaj v ospredju mapa Coleraine FC, s temeljito analizo v vseh pogledih.
“Ko smo izvedeli, da Aluminija ne bo, sem fantom že predstavil prve informacije. Sledi še analiza ob predvajanju posnetkov. Dobro je, da igramo doma, saj je ob ogledu tekme predkroga Coleraine - La Fiorita bilo opazno, da na njihovem majhnem igrišču, ob vetrovnem vremenu, gostujoče moštvo težje pride do izraza s svojimi prednosti. Coleraine je tipična ekipa otoškega sloga igre, veliko je dvobojev, agresivnosti, igre na telo, s poudarkom na dolgih žogah. Vsakič, ko je mogoče, iščejo z dolgimi podajami napadalca. Tudi vsaka podaja iz avta je kot prosti strel, usmerjena proti kazenskemu prostoru in morali bomo biti zelo previdni. Seveda pa bo največ odvisno od tega, kakšna bo naša predstava.”

Če bi v nedeljo šlo zares, ne bi bilo med kandidati za nastop Bajdeta, ki bo manjkal dalj časa. Kakšno je kadrovsko stanje med odštevanjem do evropske premiere?
Bajde je moral na operativni poseg, vsaj en mesec ga ne bo z nami, odvisno od okrevanja. Izven delovnega ritma je le še Mutavčić, preostali igralci pa so ob polni obremenitvi v treningu z moštvom. Pripravljeni in z vsemi spoznanji, kaj prinaša četrtkova tekma. Pred nami je le en cilj, napredovanje v evropskih kvalifikacijah. Sistem tekmovanja v letošnji izvedbi omogoča več možnosti za presenečenja, v eni tekmi je vse mogoče, toda naredili bomo vse, da izločimo Severne Irce in se uvrstimo v naslednji krog.”

Dvoboj v Ljudskem vrtu bo v četrtek, ob 20:45. Z neposrednim prenosom na Sportklubu.
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3