Članek
S trenerjem o bolečem spodrsljaju ob otvoritvi sezone
PREMALO POGUMA IN MOŠKOSTI
Foto: Grega Wernig
Konec evropske poti v prvem krogu. Ob novem ustroju tekmovanja že po eni tekmi. Predstavnik Severne Irske je poskrbel za presenečenje v Ljudskem vrtu, nam pa se je zgodil boleč spodrsljaj ob otvoritvi sezone.

S trenerjem v pogovoru po 120-minutni drami, loteriji enajstmetrovk, a pošteno povedano izpadu, ki se ob razmerju moči ne bi smel zgoditi…
“Nogomet je nepredvidljiva igra, to se je znova izkazalo. Ne bi govoril o sramoti, ampak o spoznanjih, ki jih izvlečeš iz tekem. Mi jih moramo, žal, na svojih napakah. Izgubili smo v novem sistemu tekmovanja, v katerem smo opozarjali, da je vse mogoče. Tudi takšni porazi.”

O napakah, ki jih je bilo preveč…
“Zato sem se jezil, ker brez globinskih žog nismo mogli streti takšnega tekmeca. To je bila alibi igra. Bili smo preveč nemirni, prikazanega s treninga nismo prenesli na tekmo. Lahko bi se odzvali s klopi že prej, a smo imeli na voljo le tri menjave. Imeli smo načrt, kaj storiti v zadnji fazi dvoboja, toda vse bi bilo drugače, če bi Dervišević zabil z bele točke že v podaljšku. Eno so pripravljalne, nekaj povsem drugega uradne tekme. Sploh evropske. Verjetno sem tudi sam povlekel kakšne napačne poteze, o tem bom lažje govoril po opravljeni analizi. Toda moštvo nedvomno mora pokazati več moškosti, z več prevzemanja tveganja in več poguma, ko igraš za Maribor.”

O sestavi moštva oz. odločitvah za 18-članski kader, ko sta med drugimi ostala na tribuni tudi Pirić in Zahović
“Rekel sem, da bo v moštvu 18 nogometašev, ki bodo popolnoma osredotočeni na svoje obveznosti v Mariboru. Kdor ima ponudbo, ni povsem z mislimi tukaj. Z vsakim igralcem se osebno pogovorim pred kakšno odločitvijo, tudi s Kenanom in Luko sem se, saj odgovarjam za svoje poteze. Pojasnil sem svoje razloge za izbor. Fante, ki sem jih izbral za to tekmo, sem na podlagi dosedanjega dela, prikazanega na pripravljalnih tekmah.”

O izboru izvajalcev enajstmetrovk…
“Vprašali smo, kdo se počuti pripravljenega, kdo ni utrujen in se tako odločili za izvajalce. Dervišević je takoj rekel, da bi rad izvajal kot prvi. Preostali so potrdili pripravljenost, ko smo se pogovarjali. Tudi Rudi, ko sem ga vprašal, ali bo med izvajalci.”

O svoji odgovornosti po šokantnem uvodu v projekt 2020/21 in svoji prihodnosti na klopi…
“Prišel sem delat pošteno, popolnoma posvečen svojemu delu. Ne razmišljam o odstopu. Imamo svoje cilje, ki se lahko vmes spremenijo, kot so se v našem primeru zaradi prehitrega zaključka evropske sezone. Ne smemo pa odstopiti s svoje poti.”

In o tem, kako premleti poraz, da bi se pobrali za uspešno predstavo v nedeljo v Domžalah…
“Veliko pomeni podpora navijačev, ki so prišli do stadiona in nam namenili podporo. Njihovo sporočilo je, da ne bodo jokali za Evropo in da je treba zdaj v domačem prvenstvu stopiti na plin. Imamo nekaj igralcev, ki niso bili med 18, a redno trenirajo. Potrebovali bomo svežino, dinamiko, ki jo imamo in verjamem, da se bomo znali dobro odzvati v Domžalah," je poudaril Sergej Jakirović.
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Olimpija
8
Domžale
7
Bravo
7
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3