Članek
Marcos Tavares o globokem razočaranju in težkem soočanju z zgodnjim slovesom od Evrope
TAKŠNE PODOBE SI NE SMEMO DOVOLITI
Foto: Grega Wernig
Slovo od Evrope na najbolj neprijeten način. Žalosten, predčasen konec evropskega tekmovanja proti severnoirskemu predstavniku, ki je poskrbel za neprijetno presenečenje in veliko razočaranje.

“Razočaranje. Veliko, globoko. Zavedam se, da je nezadovoljstvo navijačev ob tem razpletu veliko in jih popolnoma razumem, smo pa mi tisti, ki smo v prvi vrsti jezni ter razočarani nad seboj. Strinjamo se, da je bilo slabo, preslabo odigrano. Igralci Maribora si ne smemo dovoliti takšne podobe na igrišču, vse druge besede so odveč,” z nedvoumnim sporočilom ob grenkem priokusu Marcos Tavares.

Marsikaj smo že doživeli na evropski vijol’čni poti, nismo pa še odločitve po enajstmetrovkah. Prav tako pa nismo vajeni, da se tako zgodaj zaključi evropsko tekmovanje…
“Žal se je znova izkazala specifika prve tekme v sezoni, toda za ta izpad ni nobenega izgovora. Imeli smo nadzor nad igro, morali bi zadeti prej iz priložnosti, ki smo si jih priigrali. Ko se je zapletlo, smo še vedno verjeli, da bomo uspešno prišli do cilja. Vztrajali smo, poskušali, se osredotočili na enajstmetovke, a se ni izšlo. Neverjetno res… Še dolgo po tekmi smo obsedeli v slačilnici in se težko sprijaznili z neuspehom.”

Kako se odzvati in pobrati? Že v nedeljo je na sporedu ligaška premiera v Domžalah...
“To je zdaj tista druga stran nogometa. Najtežje je preboleti poraz, a je dobro, da je hitro na vrsti naslednja tekma. Treba je odmisliti to razočaranje, ne glede na to, da je res močno izraženo. Vemo, da moramo popraviti vtis in da ga lahko le s trdim delom ter dobrimi igrami v nadaljevanju sezone. Zdaj moramo vse moči usmeriti v prvenstvo in osvojitev naslova.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3