Članek
Po izpadu iz evropskega tekmovanja proti predstavniku Severne Irske sprememba na klopi
SERGEJ JAKIROVIĆ NI VEČ TRENER NK MARIBOR
Foto: Grega Wernig
Poraz proti predstavniku Severne Irske s hitrim zaključkom evropskega tekmovanja je privedel do spremembe na klopi, Sergej Jakirović ni več trener NK Maribor. Sprejeta je odločitev o sporazumni prekinitvi sodelovanja s hrvaškim trenerjem, ki je bil kot vodja našega strokovnega štaba ustoličen 23. aprila.

“Prvi cilj sezone, povezan z uspešnim nastopanjem v evropskem tekmovanju, ni bil uresničen. Naša evropska pot se je (pre)hitro zaključila, kar se bo zelo poznalo pri klubskem proračunu in ugledu. Tudi igralci nosijo svoj del odgovornosti pri tem rezultatu in tej odločitvi. Moja odgovornost je, da ukrepam v takšnih trenutkih. Nov trener bo znan v najkrajšem možnem času, moštvo pa bo na sobotnem treningu in nedeljski tekmi v Domžalah vodil Saša Gajser,” je odločitev pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Klubskemu sporočilu za javnost prilagamo še izjavo zdaj našega nekdanjega trenerja, Sergej Jakirović je ob odhodu dejal: “Ko se ozrem nazaj, smo v pokoronskih tekmah opravili dobro delo. S četrtega mesta smo prišli do drugega, prehiteli Olimpijo in se uvrstili v evropske kvalifikacije. Žal nismo uspeli osvojiti naslova prvaka, toda med tem bojem ne morem fantom ničesar očitati. Če ne bi bilo preložitve začetka prvenstva, bi se najbrž drugače razpletla tudi evropska premiera, ki je bila res velik spodrsljaj, razočaranje. Še zdaj mi je žal zaradi izpada, rad bi se opravičil vsem navijačem in vsem, ki jim je Maribor pri srcu. To je šport, ne zmaguje vedno boljši, zato je ta igra tako zanimiva. Toda za ta neuspeh ni opravičila, dejstvo je, da bi tekmeca morali izločiti. Če bi Amir zadel z bele točke, tega slovesa verjetno ne bi bilo. To je, žal, tista druga plat športa, bi pa se ob odhodu iz Ljudskega vrta vsem v klubu zahvalil na res odličnem sodelovanju, od prvega do zadnjega človeka. Sem dostopen, komunikativen, z vsemi sem vzpostavil odprt odnos in verjamem, da mi nihče ne more česa zameriti. Razen, žal, najpomembnejšega, tega evropskega spodrsljaja in ta četrtek ostaja moj najhujši dan v življenju. Zdaj se moram odpočiti, počakati na novo priložnost in kreniti v nove zmage nekje drugje.”


5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3