Članek
Ni se bilo lahko pobrati po četrtku: Saša Gajser o vlogi začasnega trenerja in iskanju nove energije
TRUD SE BO OBRESTOVAL
Foto: Grega Wernig
Prva tekma po šokantnem izpadu iz Evrope, potreben je bil ustrezen psihološki odziv moštva. Tudi na spremembo na klopi. Vlogo začasnega trenerja je po prekinitvi sodelovanja s Sergejem Jakirovićem prevzel Saša Gajser in posegel po devetih menjavah v primerjavi s četrtkovo tekmo.

“Pomemben je bil odziv, da so fantje pokazali značaj, se borili. Ni se bilo lahko pobrati po četrtku. Kar se je zgodilo, ni bilo sprejemljivo. Strinjamo se, da je bila proti Severnim Ircem zelo, zelo slaba predstava in tega smo se dobro zavedali. Pogovorili smo se, skušali psihološko dvigniti. Ni bilo veliko časa, morali smo spremeniti ekipo za to tekmo iz razumljivih razlogov. Odziv je bil dober, ni se izšlo povsem po željah, lahko pa zagotovim in obljubim navijačem, da bodo fantje v prihodnje zavzeto opravljali svoje delo, se trudili po najboljših močeh in slej ko prej se bo trud obrestoval. Da bomo vsi skupaj prišli, kamor si želimo,” po remiju v Domžalah Saša Gajser.

Podobno kot na številnih prejšnjih medsebojnih obračunih tudi tokrat v Domžalah zelo dinamično, živahno dogajanje.
“V prvem polčasu smo nadzorovali tekmo, to smo si želeli in tudi zadeli. Potem pa se nam je znova zgodilo, da iz nadzora pridemo v fazo, ko nismo dovolj zbrani. Ali pa preveč samozavestni pri razmišljanju, da bo šlo samo od sebe. Gol, ki smo ga prejeli, bi lahko preprečili. Z menjavami smo spet prišli do boljših trenutkov, imeli nekaj obetavnih situacij, poskus Derviševića, prečko Koblarja... Nevarni so bili tudi Domžalčani, tako da smo se morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom.”

V naslednji vijol’čni fazi sledi reprezentančni premor, imenovanje novega trenerja, po dveh tednih pa nadaljevanje prvenstva v Ljudskem vrtu. Z novo energijo in na drugačnih temeljih.
“Zdaj je misli treba usmeriti naprej in se pripraviti med reprezentančnim premorom na to, kar nas čaka v nadaljevanju sezone. Da prebolimo to prezgodnje slovo od Evrope, moramo poskrbeti, da bomo zmagovali v nizu. Dovolj časa imamo za razmislek, vsak pri sebi, kje smo lahko boljši, katere zadeve moramo popraviti in potem s skupnimi močmi narediti korak naprej. V igri in rezultatih.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3