Članek
Mauro Camoranesi je izbral Maribor, je ob predstavitvi novega trenerja poudaril Oliver Bogatinov
USTVARITI JEDRO ZA PRIHODNOST
Foto: Grega Wernig
Gremo na novo pot. S trenerjem z drugega kontinenta in z izjemnim nogometnim ugledom. Mauro Camoranesi je bil prvi in edini kandidat za naslednika Sergeja Jakirovića. Svetovni prvak z italijansko reprezentanco iz leta 2006 potrpežljivo, a odločno tlakuje svojo trenersko pot.

“Mauro je izbral nas,” je ob ustoličenju novega stratega metaforično poudaril športni direktor Oliver Bogatinov. 43-letni Argentinec je imel namreč na mizi različne konkretne ponudbe, a jih je zavrnil in prednost namenil mariborski. V želji po tekmovalnem, ne po finančnem motivu.

“Če je bil cenovno primeren za sežanskega prvoligaša in je zdaj pri nas, je razumljivo, da v Slovenijo ni prišel zaradi denarja. Obračamo nov list, prihaja ugledno ime z drugega kontinenta. Gre za velik dogodek za Maribor, tukaj imamo svetovnega prvaka, ki bo svoje znanje in izkušnje prenesel na naše fante.”

Ekipo Mauro Camoranesi prevzema v psihološkem nestabilnem stanju, posledice hitrega zaključka evropske poti so še prisotne.
“Tukaj moram omeniti, da ne gre za krivdo prejšnjega trenerja. Del odgovornosti je tudi pri igralcih. So izvršitelji, ki sprejemajo odločitve na igrišču in imajo velik vpliv. S prihodom novega trenerja bodo nekatere zadeve v ekipi drugače zastavljene. Odkrito lahko povem, da je stanje v garderobi trenutno katastrofalno.”

Novi trener ni napovedoval kadrovske revolucije ali imel posebnih zahtev. Zagotovo pa bo po dodatnem spoznavanju nogometašev, ki ga bodo dočakali v slačilnici, moštvo v nadaljevanju sezone nekoliko spremenjeno.
“Sprejeli bomo tudi odločitve o rekonstrukciji ekipe. Med uvodnim nagovorom je Mauro predstavil svoja pričakovanja, ne bodo najpomembnejši sistemi, ampak ritem in intenzivnost. Treba pa je z naše strani odkrito povedati, da je zaščite igralcev dovolj. Zavedati se morajo, da njihova podoba na igrišču predstavlja njihovo vrednost na trgu. Žogica je zdaj na strani igralcev in klub bo zaščitil svoje interese. Po Darku Milaniču, najuspešnejšemu slovenskemu trenerju, po Sergeju Jakiroviću bo v tretje fokus tudi pri igralcih. Prestopni rok še traja. Z novim trenerjem želimo ustvariti jedro moštva, na katerem bi gradili za naprej. V načrtu je, da imamo ob treh vratarjih v kadru 20 igralcev, po dva na vsakem igralnem položaju. Trenutni kader je preširok, o tem ni dvoma.”

Mauro Camoranesi se je po sklenitvi dogovora v Ljudskem vrtu vrnil v Sežano in po selitvi ter ureditvi vseh zadev je že bil v petkovem dopoldnevu znova v novem vijol’čnem domu. Popoldanske tekme v Hartbergu še ne bo vodil, bo pa jo spremljal s tribune in nato moštvu razkril načrte ob začetku nove zgodbe.19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10