Članek
Svetovni prvak v mestu 15-kratnih slovenskih prvakov, pogodba z novim trenerjem do 2023
MAURO CAMORANESI NA VIJOL’ČNI KLOPI
"Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim"
Foto: Miha Vidrih
Novo vijol’čno poglavje. Po Sergeju Jakiroviću – Mauro Camoranesi. 5 dni po spremembi na klopi imamo novega trenerja. Med aktivno kariero smo ga vsi spoznali kot svetovnega prvaka na igrišču (leta 2006 z Italijo), v novi vlogi, na klopi, pa kot uspešnega trenerja v našem državnem prvenstvu.
 
18 tekem, v povprečju 1,67 osvojene točke na klopi prvoligaša iz Sežane (9 zmag, 3 remiji, 6 porazov), ob tem pa opazen trenerski rokopis. Z vmesnima izkušnjama, ki ju ne pomnimo – za nas – po dobrem (poraz z 1:4 v Sežani, 0:0 v Ljudskem vrtu).
 
“Izredno vesel in ponosen sem, da nam je uspelo skleniti dogovor. To je v tem trenutku dobra odločitev za NK Maribor, saj dobimo svetovnega prvaka, zmagovalca v Serie A. Mauro Camoranesi je osvajal lovorike in bil uspešen tudi na najvišjem nivoju, kar je za nas v tem obdobju zelo pomembno. Njegova prva trenerska postaja v Evropi je bila v Sežani, naslednja stopnica pomeni dobro odločitev zanj, pri tem pa velja izpostaviti podatek, da je Mauro izbral Maribor,” je odločitev o izboru novega trenerja pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.
 
Dogovor je sklenjen do 2023, 43-letni Argentinec italijanskih korenin z velikim motivom začenja zgodbo v vijoličastem: “Vesel sem, da smo sklenili dogovor. Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim. Dobro se zavedam, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru in prišel sem, da nadaljujemo uspešno zgodbo. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi izoblikujemo ekipo, ki bo spet igrala vodilno vlogo v državi. Temelji so dobri, osnova moštva je dobra in gremo delat!”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3