Članek
Svetovni prvak v mestu 15-kratnih slovenskih prvakov, pogodba z novim trenerjem do 2023
MAURO CAMORANESI NA VIJOL’ČNI KLOPI
"Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim"
Foto: Miha Vidrih
Novo vijol’čno poglavje. Po Sergeju Jakiroviću – Mauro Camoranesi. 5 dni po spremembi na klopi imamo novega trenerja. Med aktivno kariero smo ga vsi spoznali kot svetovnega prvaka na igrišču (leta 2006 z Italijo), v novi vlogi, na klopi, pa kot uspešnega trenerja v našem državnem prvenstvu.
 
18 tekem, v povprečju 1,67 osvojene točke na klopi prvoligaša iz Sežane (9 zmag, 3 remiji, 6 porazov), ob tem pa opazen trenerski rokopis. Z vmesnima izkušnjama, ki ju ne pomnimo – za nas – po dobrem (poraz z 1:4 v Sežani, 0:0 v Ljudskem vrtu).
 
“Izredno vesel in ponosen sem, da nam je uspelo skleniti dogovor. To je v tem trenutku dobra odločitev za NK Maribor, saj dobimo svetovnega prvaka, zmagovalca v Serie A. Mauro Camoranesi je osvajal lovorike in bil uspešen tudi na najvišjem nivoju, kar je za nas v tem obdobju zelo pomembno. Njegova prva trenerska postaja v Evropi je bila v Sežani, naslednja stopnica pomeni dobro odločitev zanj, pri tem pa velja izpostaviti podatek, da je Mauro izbral Maribor,” je odločitev o izboru novega trenerja pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.
 
Dogovor je sklenjen do 2023, 43-letni Argentinec italijanskih korenin z velikim motivom začenja zgodbo v vijoličastem: “Vesel sem, da smo sklenili dogovor. Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim. Dobro se zavedam, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru in prišel sem, da nadaljujemo uspešno zgodbo. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi izoblikujemo ekipo, ki bo spet igrala vodilno vlogo v državi. Temelji so dobri, osnova moštva je dobra in gremo delat!”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
70
Luka Koper
67
Olimpija
62
DNŠ Mura
57
Bravo
49
Radomlje
46
Domžale
45
Celje
42
Tabor Sežana
30
Aluminij
24