Članek
Saša Gajser o vmesnem pestrem obdobju, odzivu moštva in vstopu v novo fazo močnejši za dragocene izkušnje
IGRALCI SO ZAČUTILI TRENUTEK
Foto: Grega Wernig
Zaključek pestrega tedna z zahtevno preizkušnjo. Hartberg si je v avstrijskem prvenstvu po odlični sezoni prvič priigral uvrstitev v evropsko pokalno tekmovanje in se pripravlja na dvoboj 2. kroga.

“Igra je bila boljša kot rezultat, zaslužili bi si več. Morali bi zadeti vsaj dvakrat, trikrat glede na prikazano in na priložnosti, ki smo jih imeli. Toda namesto kakšnega našega doseženega se je končalo s prejetim zadetkom, ki pa se ni smel zgoditi na takšen način. Ko bomo odpravili takšne napake, bodo zadeve neprimerno boljše,” je po koristnem testu v Avstriji poudaril Saša Gajser.

Za nami je pestro obdobje, novo poglavje začenjamo z novo energijo in z dovolj optimizma.
“Pritisk, ki ga v Mariboru doživljamo igralci in trenerji, je velik. Ne gre drugače, kot da stopimo skupaj, analizamo trenutno stanje na pravi način. Pomembna je bila ugotovitev v prejšnjih dneh, ko je bilo opazno, da so igralci začutili trenutek in niso vrgli puške v koruzo, ampak so imeli pravi odnos ter se trudili, da se dvignemo iz položaja, v katerem smo se znašli. “

Saša Gajser ostaja v strokovnem štabu, ki bo pod vodstvom Maura Camoranesija popeljal moštvo v nove bitke na igrišču.
“Novo poglavje začenjamo močnejši za trenerja z velikimi izkušnjami. In močnejši za vse naše skupne izkušnje iz preteklosti, ko smo bili na vrhu, pa se je zalomilo. Po vseh uspehih pride do padca, ki je bil v našem primeru razumljiv. Zdaj je treba mirno oceniti razloge, ki so privedli do trenutnega stanja in poiskati ustrezne rešitve. Imamo širok kader, konkurenco na vseh položajih. Vsak igralec se bo moral potruditi za mesto v ekipi. Verjamem, da je novi trener tudi med spremljanjem tekme v Hartbergu ob že doslej znanih pridobil še določena dodatna spoznanja. Pokazali smo, da znamo igrati, da smo zrela ekipa in verjamem, da se bomo s prizadevnostjo vrnili na uspešno pot.”
15.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
Olimpija
27
DNŠ Mura
26
Luka Koper
26
Domžale
19
Tabor Sežana
18
Celje
16
Bravo
16
Aluminij
13
Gorica
10