Članek
Blaž Vrhovec o utripu slačilnice po manj prijetnem obdobju in v pričakovanju ponovnega vzpona
SPREJEMAMO SVOJ DEL KRIVDE
Foto: Grega Wernig
Kakšen je utrip slačilnice ob vstopu v novo poglavje? Kot igralec z dovolj izkušnjami, ki je prestal tako pozitivne kot negativne trenutke v Ljudskem vrtu, ob začetku svoje pete sezone v vijoličastem o aktualnem stanju Blaž Vrhovec.

“Napake moramo spraviti na minimum, predvsem pa izboljšati učinkovitost. Tudi zadnja tekma v Hartbergu je pokazala, da smo v fazi, ko nas vse kaznuje in moramo se čim prej izvleči iz tega stanja.”

Zadnji dnevi so bili vse prej kot prijetni – zgodnje slovo od Evrope, menjava trenerja...
“Zavedamo se, da je največji del odgovornosti na nas, igralcih. Športni direktor je imel prav, ko je to izpostavil in v slačilnici smo pripravljeni prevzeti svoj del krivde, ki je, pošteno povedano, tudi največji. Vsak pri sebi mora te zadeve sprejeti kot del posla in se osredotočiti na tisto, kar je najpomembnejše. Na svoje naloge. Narediti moramo vse, da se bo krivulja obrnila navzgor in da bomo ob koncu sezone tam, kjer si želimo biti. Imamo ekipo, ki je tega sposobna.”

Za nov vzpon imamo tudi novega poveljnika s klopi, po uradni predstavitvi in uvajanju ob spremljanju z razdalje z novim tednom taktirko v polnem obsegu prevzema Mauro Camoranesi.
“Smo še v fazi spoznavanja glede načina in metod dela. Seveda pa ga poznamo ob prej. Je veliko nogometno ime v svetu nogometa, z neprecenljivimi izkušnjami. Veliko je doživel, veliko znanja ima in verjamem, da bo to prenesel v naš skupni projekt, da se bomo dvignili kot moštvo. V slačilnici bomo prispevali svoj delež in verjamem, da je ob trdem delu vseh udeležencev predvsem vprašanje časa, kdaj bo spet naša podoba na igrišču takšna, kot mora biti.”
15.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
Olimpija
27
DNŠ Mura
26
Luka Koper
26
Domžale
19
Tabor Sežana
18
Celje
16
Bravo
16
Aluminij
13
Gorica
10