Članek
Mauro Camoranesi o prvih delovnih dnevih v Ljudskem vrtu in odzivu moštva na nove zahteve
NADGRADITI DOBRE TEMELJE
Foto: Grega Wernig
Nova zgodba, faza 1. Spoznavanje, privajanje moštva na Maura Camoranesija in prenovljen strokovni štab ter obratno, a že na visokih delovnih obratih.

“Prvi vtisi so zelo dobri, zadovoljen sem z odzivom. Prvi teden je ob začetku vsake nove zgodbe vedno najtežji, dokler se vsi boljše ne spoznamo. Za nami sta šele dva skupna treninga, tako da gre res za uvodno obdobje v vseh pogledih, se pa vsi skupaj že usmerjamo k sobotni tekmi, ki je trenutno za nas najpomembnejša,” o prvih delovnih dnevih v Ljudskem vrtu Mauro Camoranesi.

Po vrnitvi reprezentantov se aktivnosti od torka nadaljujejo v popolni zasedbi.
“Pridružila sta se tudi Cretu in Matko, ki sta dobro opravila na reprezentančni akciji. Ker sta oba v ponedeljek imela tekmi, je bila zanju predvidena regeneracija. Preventivno je zaradi lažje poškodbe manjkal Repas, preostali so na voljo in v delovnem ritmu.”

Kakšni so odzivi igralcev na nove zahteve?
“Pozitivni. Opazno je, da si želijo delati, da se zavzemajo, da bomo uspešni. Odnos do obveznosti je takšen, kot mora biti. Gremo dan za dnem, v skladu z načrtom, ki smo ga predstavili fantom. Vemo, kakšni so naši cilji in imamo dovolj časa, da delamo ter jih skušamo izpolniti. Prizadevnost fantov je na visoki ravni, tako da zaenkrat lahko povem, da bom imel po prvih skupnih aktivnostih sladke skrbi pri sestavi začetne enajsterice za dvoboj z Bravom.”

Petkov test v Hartbergu je Mauro Camoranesi še spremljal s tribune, v sobotnem popoldnevu pa ga bomo prvič videli v glavni vlogi na vijol’čni klopi.
“Igrali smo proti ekipi, ki je po kakovostnem nivoju zelo podobna naši. Po načrtu smo igralcem večinoma namenili po 45 minut, da preverimo v kakšnem stanju so trenutno. Pomembno je bilo, da imeli kompaktnost, enotnost na igrišču. V podobi, ki jo želimo imeti tudi v nadaljevanju ob seveda izboljšanju določenih zadev v igri. Kot sem dejal ob prihodu, temelji so dobri. Z delom pa jih moramo nadgraditi.”
15.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
Olimpija
27
DNŠ Mura
26
Luka Koper
26
Domžale
19
Tabor Sežana
18
Celje
16
Bravo
16
Aluminij
13
Gorica
10