Članek
Alexandru Cretu z igrami v vijoličastem do prvih dveh nastopov za reprezentanco Romunije
ČAST IN DODATEN MOTIV
Foto: Grega Wernig
Proti Severni Irski 34 minut, proti Avstriji že vseh 90. Alexandru Cretu je odlično izkoristil reprezentančni premor in poskrbel za nov mejnik ter se z dodatnim navdihom vrnil v Ljudski vrt.

“Vedno je posebna čast, ko oblečeš majico z državnim grbom. Ponosen sem, da sem postal del reprezentance Romunije. Zame se je izšlo z dvojnim zadovoljstvom, zelo sem vesel, da sem igral in da smo bili tudi rezultatsko uspešni. Na prvi tekmi sem vstopil s klopi, na drugi mi je selektor namenil priložnost od prve minute. Dobro smo opravili, premagali odlično reprezentanco Avstrije. To je bil pomemben mejnik, toda ostajam miren, trdno na tleh in zdaj sem z mislimi le pri novih klubskih izzivih,” pravi 28-letni reprezentančni debitant.

Ob vrnitvi ga je dočakal nov trener, taktirko je prevzel Mauro Camoranesi.
“Lepo je biti nazaj. Spoznal sem se z novim trenerjem, spremenjenim strokovnim štabom. Prihod novega trenerja, razumljivo, prinaša tudi novo energijo. Verjamem, da bo pozitivna in vsi skupaj gremo naprej s popolno osredotočenostjo na naslednje tekme.”

Novo vijol’čno poglavje začenjamo v Ljudskem vtu, v soboto v drugačni podobi bo naslednji nasprotnik moštvo Brava.
“Vemo, da smo si vmes privoščili napako, ki si je ne bi smeli. Prezgodnje slovo od evropskega tekmovanja je pomenilo hud udarec, zato imamo zdaj dodatno obvezo. Moramo se oddolžiti. Moramo zmagovati in vrniti naslov prvaka v Ljudski vrt. To smo si zastavili kot najpomembnejši cilj v slačilnici in verjamem, da bomo sezono nadaljevali bolj uspešno, kot smo jo začeli.”
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Olimpija
8
Domžale
7
Bravo
7
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3