Članek
Martin Milec o prvih vtisih in sprejemanju novih zahtev po spremembi na klopi
OPAZNA JE NOVA ENERGIJA
Foto: Grega Wernig
Prvi delovni teden pod vodstvom novega trenerja. In v soboto premiera novega vijol’čnega projekta. S kakšnimi vtisi jo pričakuje Martin Milec?

“Dosedanji vtisi so odlični, res smo dobro oddelali ta teden. Razumljivo ima vsak trener svoje zahteve in zamisli. Pri vsakem novem trenerju pa je opazna nova začetna energija, vsak se želi dokazati, kar je tudi prav. Trenutna pripravljenost je dobra in verjamem, da bo imel trener kar sladke skrbi pri sestavi moštva za prvo tekmo v novi zgodbi.”

Po ponesrečeni otvoritvi evropskih kvalifikacij je bil zelo pomemben naslednji odziv, s psihološkim dvigom slačilnice.
“Seveda izpad iz Evrope in le ena osvojena točka v Domžalah nista pomenila razlogov za zadovoljstvo. Želeli smo priti do konca kvalifikacij, začeti prvenstvo z dvema zmagama. Ni nam uspelo, toda moramo delati naprej. S tem ni konec sveta, treba je najti nove motive. Spodbujamo eden drugega in še bolj zavzeto delamo, da bi vse tekme odigrali na čim višji ravni.”

Prvi izziv Maribora na novi poti: Bravo, tekmec s 100-odstotnim izkupičkom v ob vstopu v sezono 2020/21.
“Nadaljujejo s tisto formo, ki so jo kazali že v prejšnjem delu prvenstva. So mlada, zagnana ekipa in vemo, kaj nas čaka. Toda tudi mi že komaj čakamo, da se spet začne zares. Delali smo dobro, energija je prava. Upam, da bomo to, kar smo prikazali na treningih, prenesli v soboto tudi na igrišče. Vsi, ki smo tukaj, si želimo izboriti minute na igrišču. Veliko nas je, vemo, kaj nam lahko prinese tudi klop. Tudi z menjavami lahko pridemo do cilja in ne glede na to, kdo bo v začetni enajsterici ali na klopi, lahko prispeva svoj delež.”

Sobota, nov vijol’čni začetek. Maribor – Bravo. Ljudski vrt, ob 18:00.
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3