Članek
Pred sobotno premiero prenovljenega Maribora: Ljudski vrt, ob 18:00. Maribor - Bravo.
POTENCIAL JE, TREBA GA JE POTRDITI
"Zaznal sem najpomembnejše: fantje želijo zmagovati in napredovati"
Foto: Grega Wernig
Maribor na novi poti: prvi delovni teden pod vodstvom novega trenerja in odštevanje do premiere. Mauro Camoranesi je v tem tednu dodatno spoznaval moštvo in na dosedanjih treningih prenašal igralcem nekoliko drugačne zahteve.

“Prvi vtisi so pozitivni. Menim, da so temelji dobri, opazno je, da so fantje pripravljeni delati, da bi izboljšali uvodni vtis. Vemo, da imamo dober potencial za uspešno sezono, ampak bo veliko odvisno od nas, od naše volje, da rastemo, napredujemo, popravimo zadeve v igri. Za nami so prvi dnevi skupnega dela, v katerih so fantje pokazali pravo mero prizadevnosti, kar bo osnova za nadaljnje delo,” poudarja v napovedniku svoje prve tekme na mariborski klopi.

Kot mož s številnimi neprecenljivimi izkušnjami ne bo posegel po kadrovski revoluciji. Prav tako ne bo spreminjanja igralnih sistemov čez noč.
“Kar je bilo v Sežani, je bilo. Zdaj je pred nami nova zgodba. Ne bi govoril o igranju s tremi ali štirimi igralci v obrambni vrsti, ne želim takoj posegati po drastičnih spremembah. Veliko pomeni, da je v moštvu veliko igralcev sposobno prevzeti različne vloge, igrati na različnih mestih. Ne bi delal primerjav o mojih pogledih na moštvo pred prihodom in zdaj, poudarim lahko, da sem zaznal, kar je najpomembnejše. Da sem pri vseh fantih videl voljo po zavzetem delu. Želijo zmagovati, napredovati, vsak se zaveda konkurence v ekipi in si s trudom želi izboriti svoje mesto na igrišču.”

Zanimivost pred vijol’čno premiero: ko je Mauro Camoranesi prvič vodil moštvo iz Sežane, je bil na nasprotni strani - Bravo.
“Bravo me očitno spremlja na slovenskih premierah. Upam in verjamem pa, da bo tokrat rezultat drugačen. Bo pa tekma zelo zahtevna, naš naslednji tekmec ni po naključju osvojil toliko točk v zadnjem obdobju. V soboto bo naš prvi izziv, ki ga moramo dobro opraviti.”

Sobota, nov vijol’čni začetek. Maribor – Bravo. Za zaprtimi vrati Ljudskega vrta, ob 18:00.
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Olimpija
8
Domžale
7
Bravo
7
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3