Članek
kraj
Maribor
datum
12.09.2020
stadion
Ljudski vrt Maribor
sodnik
Jug Matej
gledalcev
4:1
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Bravo
1
Ažbe Jug
2
Denis Klinar
8
Alexandru Cretu
9
Marcos Magno Morales Tavares
10
Rudi Požeg Vancaš
17
Aljoša Matko
21
Amir Dervišević
22
Martin Milec
27
Jasmin Mešanović
32
Nemanja Mitrović
37
Luka Koblar
1
Vekić Igor
2
Trontelj Žan
4
Brekalo David
8
Agboyi Ovbokha
10
Nukić Mustafa
11
Šego Michele
15
Drkušić Vanja
21
Kancilija Miha
23
Žinko Luka
26
Sandi Ogrinec
30
Kurtovič Almin
 
Nov vijol'čni začetek in učinkovita prva tekma pod taktirko Maura Camoranesija
MARIBOR - BRAVO 4:1 (3:0)
Foto: Grega Wernig
12.9.2020 Ljudski vrt, brez gledalcev. Prva Liga Telekom Slovenije, 3. krog. Sodnik: Matej Jug (Tolmin). Pomočnika: Matej Žunič (Kranj) in Manuel Vidali (Gračišče). Četrti sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj). Delegat: Slavko Režonja (Turnišče).

NK MARIBOR: Jug, Milec, Mitrović, Koblar, Klinar (75' Viler), Dervišević, Cretu, Požeg Vancaš, Matko (75' Kotnik), Tavares (67' Mlakar), Mešanović (86' Kramarič). Klop: Handanović, Martinović, Uskoković, Viler, Pihler, Kotnik, Kramarič, Kronaveter, Mlakar. Trener: Mauro Camoranesi.

BRAVO:
Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić, Kurtovič, Žinko (86' Maher), Agboyi (86' Kim Chamwoo), Ogrinec, Nukić, Kancilija (60' Kidrič), Šego (72' Žugelj). Klop: Orbanić, Klemenčič, M. Matko, Maher, Španring, Primc, Kim Chamwoo, Žugelj, Kidrič. Trener: Dejan Grabić.

Strelci: 1:0 Matko (34), 2:0 Mešanović (36), 3:0 Mitrović (41), 3:1 Nukić (79), 4:1 Mlakar (81)

Rumeni karton: Kurtovič (39), Cretu (89), Kotnik (90+3)

Obračamo nov vijol’čni list, Mauro Camoranesi bo po šestih treningih med tednom debitiral na klopi Maribora. Ob začetku nove zgodbe tudi z nekaj spremembami v začetni enajsterici: na levi strani obrambne vrste Klinar, ob spremenjeni postavitvi naveza v konici napada Tavares in Mešanović, izven kadra Zahović, Vrhovec, Pirić, Felipe Santos, Kolmanič, Mihelič in Peričić, Bajde ostaja na seznamu poškodovanih, zaradi bolezni pa manjka Repas, strelec zadetka na prejšnji tekmi v Domžalah. Začetek dvoboja v Ljudskem vrtu ob 18. uri.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
16' do prve priložnosti gostje, po protinapadu z zadnjo podajo Ogrinec, ciljal je z desne strani Kancilija, z odličnim posredovanjem Jug odbil v kot
32' znova na preizkušnji naš vratar, tokrat ob poskusu Nukića z leve strani v kazenskem prostoru, Jug s pravočasnim odzivom

1:0 MATKO (34)
Gooool, evrogol, vodstvo! Potrebovali smo nekaj časa, da je steklo. Ko smo udarili, pa s projektilom zadeli. Med akcijo so sodelovali Cretu, Požeg Vancaš in Tavares, potem pa Matko z izjemnim udarcem z 20m poslal žogo pod prečko!

2:0 MEŠANOVIĆ (36)
Goool! Kot je izvajal Dervišević, po vmesnem odbijanju pa žoga do Mešanovića, ki je iz obrata zabil pod prečko. Neubranljivo.

3:0 MITROVIĆ (41)
Goool! Revija golov v finišu 1. polčasa: zdaj je zadel Mitrović z glavo, po predložku Derviševića. Stranski sodnik je najprej menil, da je Požeg Vancaš po Mitrovićevem poskusu ob vratnici iz nedovoljenega položaja preusmeril žogo v mrežo, a se je ni dotaknil. Gol velja, sodnik Jug je popravil odločitev in pravilno pokazal na sredino igrišča.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' nadaljujemo z nespremenjeno enajsterico
55' nadzor nad igro ob visokem vodstvu v uvodnem delu drugega polčasa
58' ob dvoboju Tavares-Drkušić je branilec gostov nehote zadel kapetana v glavo, počila je arkada, po zdravniški oskrbi pa Tavares nadaljuje z igro
66' do priložnosti v kazenskem prostoru Ogrinec, ki je bil nenatančen pri zaključku
67' v obetavnejši situaciji zdaj Šego, po predložku Nukića, toda mimo vrat
67' prva menjava v našem moštvu: Mlakar namesto Tavaresa
70' še en poskus gostov, tokrat Kidrič z glavo, brez težav za Juga
75' zdaj dvojna menjava: Klinar-Viler in Matko-Kotnik
77' gostje skušajo zmanjšati zaostanek, ciljal je Žugelj, mimo desne vratnice

3:1 Nukić (79)
Po nekaj poskusih gostje do zadetka: podal je Ogrinec, v kazenskem prostoru pa spreten odziv Nukića, ki je z dovolj močnim in natančnim udarcem zatresel mrežo.

80' takoj odziv: po podaji Mlakarja v prostor Kotnik sam proti vratarju, spretno je poslal žogo mimo Vekića, toda pred golovo črto je izbil Kurtovič in preprečil zadetek

4:1 MLAKAR (81)
Goool! Odgovor na najboljši način: z novim atraktivnim golom. In potrditev napovedane enotnosti: akcija sta pripravila igralca, ki sta vstopila s klopi. Podal je Viler, Mlakar pa natančno z glavo usmeril žogo mimo vratarja.

90' še 3 minute igre

KONEC TEKME

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12