Članek
67 golov v mlajših selekcijah, zdaj 1. v članskem moštvu: Aljoša Matko na novi vijol'čni poti
NAJ BO TO ZAČETEK USPEŠNEGA NIZA
"Opazno je, da vedno boljše sprejemamo nove trenerjeve zahteve"
Foto: Grega Wernig
Najlepše je začeti in stopnjevati aktivnosti v novem delovnem tednu po uspešnem vikendu. Naš je bil vijol’čno obarvan.

“Zmaga je tista, ki šteje in je najpomembnejša. Zavedamo se, da igra ni bila vrhunska, toda ob začetku nove zgodbe smo potrebovali zmago za dobro ozračje v moštvu in nadaljevanje aktivnosti z dodatno energijo,” poudarja Aljoša Matko, ki je prispeval svoj delež k ustvarjanju nove zgodbe.

“Novi trener, nove zahteve. Razumljivo smo potrebovali nekaj časa za prilagajanje, je pa na treningih že opazno, da vedno boljše sprejemamo vsa navodila in verjamem, da bo s prihodnjimi tekmami tudi igra na višji ravni.”

Tekmo je v želene tirnice usmeril prav vodilni zadetek obetavnega 20-letnika, ki je bil uspešen proti nekdanjim soigralcem med koristno posojo pri Bravu.
“Nisem se oziral na to. Zame je bila tekma kot vsaka druga, zanimala me je le zmaga našega moštva. Vmes nekaj časa nismo uspeli priti do želenih priložnosti in vesel sem, da je moj gol prinesel vodstvo ter dvignil ekipo. To je bilo opazno. Predvsem pa je pomembno, da smo potrdili moč Maribora, ki lahko kaznuje vsako napako nasprotnika.”

Ne samo zaradi atraktivnosti, sobotni udarec v 34. minuti je bil poseben v različnih pogledih.
“To je moj prvi gol za člansko ekipo Maribora, zato si ga bom zapomnil za vedno. Upam, da se bo nadaljevalo, kot se je končalo pri mladincih. Da bo zadetkov še več in da je to začetek uspešnega niza.”

Samo za dodatno pojasnilo: v mlajših selekcijah je Aljoša Matko v vijoličastem zabil 67 golov. Priložnost za novo učinkovito potezo bo iskal v soboto, naslednji gostje Ljudskega vrta so nogometaši Celja.
“Vemo, da nas čaka zahtevna naloga proti dobri, zelo organizirani ekipi. Zaradi slabšega začetka prvenstva bodo Celjani skušali izboljšati vtis, mi pa imamo svoje načrte. Želimo ujeti zmagoviti niz, povečati število osvojenih točk, se utrditi na vrhu. Lepše je igrati, ko si prvi na lestvici in upam, da bo tako tudi ostalo v nadaljevanju sezone.”
8.krog LESTVICA
STRELCI
Tabor Sežana
15
DNŠ Mura
14
Maribor
13
Olimpija
12
Bravo
11
Luka Koper
10
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
5