Članek
Trenerjeva načela so znana, ob zadovoljstvu z dosedanjim delom pred tekmo s Celjem poudarja pomen enotnosti
PRIPRAVLJEN, KO TE MOŠTVO POTREBUJE
"Prvaku dolžno spoštovanje, vendar tudi zaupanje v lastne sposobnosti"
Foto: Grega Wernig
Visoka zmaga proti Bravu je dober temelj za nadaljevanje sezone. Trener je že po tekmi poudaril, da je bil rezultat boljši od igre, zato se je v tem tednu nadaljeval delovni proces z jasno zastavljenim ciljem: skozi treninge narediti skupne korake naprej v vseh pogledih.

“Tako kot prejšnji je tudi ta teden delovno zelo intenziven, po storjenem s pozitivnimi vtisi. Prisotna je prava mera zagnanosti, fantje želijo delati, najpomembnejše pa je spoznanje, da je na prvi tekmi tudi rezultat pospremil naše delo in se je tako lažje pripraviti na naslednjo,” o trenutnem vijol’čnem delovnem utripu Mauro Camoranesi.

Igralci so v dveh tednih že boljše seznanjeni z zamislimi, ki jih želi vpeljati novi trener. Nekaj je prilagajanja, nekaj spreminjanja starih vzorcev, a gredo zadeve v dobro smer.
“Povedano po pravici, smo še vedno v fazi medsebojnega spoznavanja. Do potankosti želimo v neposrednem stiku spoznati, kakšne so značilnosti vsakega posameznega igralca. Kot sem omenil, je pa izrednega pomena njihov primeren odziv. Vsi želijo sodelovati pri tem procesu usposabljanja, postavljanja novih temeljev in sprejemanja zahtev, tako da res lahko namenim moštvu le pohvalne besede za dosedanje delo. Razumljivo pa je, da več časa, kot ga bomo preživeli skupaj, boljše bo. Zato je dober temelj ta enotnost v želji po uresničevanju skupnih ciljev.”

Kakšen bo načrt za Celje?
“Imamo nekaj težav s poškodbami, a tudi dovolj časa za oskrbo do tekme in sestavo zapisnika. Morda bomo posegli tudi po kakšni spremembi v začetni enajsterici. Vsi igralci, ki so v kadru, so v našem načrtu. Pomembno je, da so pripravljeni, ko jih moštvo potrebuje. Naslednjo tekmo lahko opišemo oz. napovemo kot zelo nevarno za nas. Celjani so slabše začeli sezono, vendar na tekmi proti Mariboru bo njihov motiv na najvišjem nivoju, o tem ni dvoma. V soboto bo nova zgodba, proti prvaku je treba imeti dolžno spoštovanje, vendar tudi zaupanje v lastne sposobnosti.”

Ljudski vrt, sobota, krog št. 4. Maribor – Celje. Znova z začetkom ob 18. uri.
9.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
17
Olimpija
15
Tabor Sežana
15
Maribor
13
Luka Koper
13
Bravo
11
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
8