Članek
Amir Dervišević v napovedniku sobotnega kroga št. 4 (Ljudski vrt, 18:00. Maribor - Celje)
CELJANI SO OSTALI NAŠI DOLŽNIKI
Foto: Grega Wernig
Od sobote do sobote. Vijol’čni načrt med tednom je izpolnjen, delovne vneme in tekmovalnosti ni manjkalo že na treningih. Z jasnim ciljem: da štajerski derbi odigramo na najvišjem nivoju.

“Vsak trener ima svoj način dela, težko je pričakovati, da bo v nekaj dneh že vse popolnoma brezhibno, a nam gre dobro. Delamo veliko na taktiki, pomagamo trenerju, da bo to obdobje začetnega privajanja čim krajše. Se prilagajamo in ta teden je bil odlično oddelan. Vse počnemo z namenom, da uresničimo skupni cilj, ki ga pa vsi dobro poznamo. Zmaga proti Bravu nam je veliko pomenila kot prvi skupni korak in to pozitivno energijo želimo prenesti v naslednje obdobje,” poudarja v napovedniku kroga št. 4 Amir Dervišević.

Novo poglavje je ekipa začela tudi z drugačno postavitvijo, z nekaterimi spremenjenimi vlogami.
“Veliko nas je, konkurenca je dobrodošla, so pa naloge razdeljene in načela znana. Tisti, ki igrajo, pokažejo, kar znajo. Kdor ne igra, pa čaka na svojo priložnost in je pripravljen za igro. V Mariboru sem se preizkusil že v različnih sistemih, igrali smo 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3... Moramo se prilagoditi, izpolniti trenerjeve zahteve. Zdaj smo se vrnili v nekdanjo postavitev, ta vloga mi ustreza in upam, da bomo uspešno nadaljevali.”

Izhodišče pred naslednjim izzivom je dobro: s 1. mesta pričakujemo naslednjega tekmeca – prvaka, s katerim imamo še nekaj neporavnanih računov.
“Vemo, kdo je na drugi strani. Celjani so ostali naši dolžniki, na tisti zadnji medsebojni tekmi v prejšnji sezoni smo zapravili možnosti za osvojitev naslova. Zdaj moramo narediti vse, da jih premagamo, da se oddaljimo, povečamo prednost. Vsakič, ko pogledam lestvico, je občutek dober in naredili bomo vse, da tudi ostanemo na vrhu.”

Ljudski vrt, sobota. Maribor – Celje. Ob 18:00.
7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4