Članek
Trenerjev opis dvoboja, ki prinaša nova, koristna spoznanja
DRUGI POLČAS BO TEMELJ ZA NAPREJ
Foto: Grega Wernig
Dvakrat zaostajali, se vračali, izenačili, na koncu pa smo imeli več priložnosti za zmago. Zanimiva, dinamična tekma v Ljudskem vrtu se je končala z delitvijo točk.

Mauro Camoranesi v opisu štajerskega derbija: “Tekmo bi razdelil v 2 dela. V 1. polčasu je Celje igralo boljše, imelo več priložnosti in bilo zasluženo v prednosti. V 2. polčasu pa smo bili mi tisti, ki smo igrali boljše. 2, 3 zadeve smo spremenili, ekipa se je ustrezno odzvala in bila s pravo miselnostjo do zadnje minute v tej nekoliko nenavadni tekmi, ko bi lahko najprej izgubili, na koncu smo remizirali, a bi lahko tudi zmagali.”

Drugi polčas sobotne tekme bo ostal kot temelj, na katerem lahko gradimo za naprej in izvlečemo koristna spoznanja.
“Drži, za prihodnost. Skupaj smo 2 tedna, stanje in podoba moštva še, razumljivo, ni takšna, kot bi si želeli, a delamo korake naprej. Naš namen je ustvariti ekipo, ki bo sposobna početi to, kar smo videli v 2. polčasu, skozi večji del tekme. Celje je prvak, a sem prepričan, da smo jim podarili 1. polčas. V 2. smo igrali boljše, veliko boljše. Priigrali smo si številne priložnosti, zabili 2 gola, a bi lahko oz. bi morali še kakšnega. Videl sem ekipo z več agresivnosti, reda na igrišču. Ker smo precej dvignili nivo igre med 2. polčasom, nisem želel prej posegati v tekmo z menjavami. Menjal sem v trenutku, ko je bilo treba. Veseli me, da je Kronaveter potrdil, da je najpomembnejše moštvo. Da imamo številne igralce, ki lahko s svojo kvaliteto preobrnejo potek dogajanja. Rok je eden izmed teh.”

Za nami je 180 minut nove vijol’čne faze: 4 točke, 6 doseženih golov.
“Izkupiček je pozitiven. Ne pozabimo, da smo v fazi sestavljanja, preoblikovanja moštva, toda najbolj pomembna je prisotnost želje po delu in napredovanju, ki jo fantje kažejo ves čas.”

Po dveh tekmah na domačem igrišču sledi prvo gostovanje, na trenerju dobro znanem prizorišču. Bo tekma v Sežani zaradi predzgodbe prinesla drugačen naboj?
“Posebna bo samo do začetnega sodniškega žvižga, med tekmo nikakor več ne. Potem bom želel zmagati! Vesel sem, da sem v Sežani dobil priložnost, preživel prijetno obdobje z moštvom in vsemi v klubu. Toda v soboto bo nova zgodba. Čaka nas dvoboj z ekipo, ki je na domačem igrišču zelo uspešna. Igra drugače kot preostale ekipe v ligi in se bo treba dobro pripraviti, kar pa velja vedno kot osnovno pravilo, saj ni lahkih tekem v prvenstvu. Naš namen je znan, želimo nadaljevati s takšno intenzivnostjo, kot smo končali tekmo proti Celju.“

Še pojasnilo o zapletu, ko je s seznama kandidatov za nastop odpadel Martin Milec: med treningom v zaključnem delu priprav na tekmo je odšepal z igrišča. Zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici ni mogel igrati, po pregledu bo znano, za kakšno poškodbo gre in kako dolg premor ga čaka.

7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4