Članek
Pogled z igrišča na štajerski derbi: Mitja Viler
POVRNITI MORAMO SAMOZAVEST
"Moramo biti fizično še močnejši, potem bomo lahko zmagovali takšne tekme"
Foto: Grega Wernig
Dvoboja z aktualnimi prvaki nismo dobili, smo pa ob osvojeni točki naredili še en korak k postavljanju novih temeljev. V pogledu z igrišča na sobotno dogajanje v Ljudskem vrtu Mitja Viler.

“Vemo, kakšne so tekme s Celjem. Bili smo pripravljeni, opazno je bilo, da niso igrali kot v prejšnji sezoni, po slabšem začetku sezone niso bili tako sproščeni v igri, a smo jim preveč podarili v 1. polčasu. Potem pa po odmoru druga pesem. Prevladovali smo v 2. polčasu, a žal ravno v našem najboljšem trenutku dobili prepoceni gol. Spet smo se vrnili, kljub priložnostim nismo prišli do zmage, a je trener po tekmi poudaril rekel, da moramo izhajati iz tega 2. polčasa pri naši nadaljnji poti. Moramo pa biti fizično še močnejši, potem bomo lahko zmagovali takšne tekme.”

Glede na to, da smo bili dvakrat v zaostanku, je ostal pozitiven vtis ob razpletu. Glede na večje število priložnosti pa tudi grenak priokus.
“Na koncu, ko pogledamo celotno dogajanje, je bila zmaga proti Bravu morda izražena z višjim rezultatom, kot je kazalo na igrišču. Tokrat nismo uspeli priti do preobrata, ko bi po priložnostih lahko, je pa dragocena tudi točka. Povrniti si moramo samozavest, zato je pomembno, da ne izgubljamo tekem.”

Čeprav smo šele v uvodnem delu sezone, se je že veliko zgodilo. Pod taktirko Maura Camoranesija vstopa moštvo v tretji delovni teden...
“Z novim trenerjem se mi zdi, kot da smo začeli novo prvenstvo. Sezona je specifična, tako je naneslo, da imamo po začetku nov začetek. Moramo se prilagoditi, gre nam dobro, toda treba je izpostaviti, da niso problem trenerji. Zdaj je čas, da pokažemo pravi obraz. Pristop na teh dveh skupnih tekmah novega poglavja je bil odličen, iz tega je treba izhajati. Kvaliteto imamo in moramo jo izraziti na ustrezen način. Smo že preklopili k naslednji tekmi, saj dobro vemo, kaj nas čaka v soboto in kaj je treba spremeniti na doslej neugodnih gostovanjih v Sežani.”
7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4