Članek
Mauro Camoranesi o specifiki sobotnega gostovanja
SPREMENITI SEŽANSKO ZGODBO
Foto: Grega Wernig
Po dveh tekmah na domačem igrišču prvo gostovanje prenovljenega Maribora. Specifično v različnih pogledih.

Mauro Camoranesi: “Bo posebna tekma, vendar samo do njenega začetka. Iz mojega zornega kota bo posebna le pred začetkom, ne med tekmo. Vesel sem, razumljivo, vrnitve v Sežano, kjer sem preživel prijetne trenutke, zdaj pa me zanima le uspeh našega moštva. Tekma bo posebna zaradi drugačnega razloga, ker je Maribor na zadnjih dveh gostovanjih v Sežani izgubil in dobil veliko zadetkov. Gremo v Sežano z namenom, da spremenimo to zgodbo. Odigrati moramo pametno in storiti vse, da prinesemo domov 3 točke.”

V kolikšni meri je lahko priprava na tekmo drugačna, ko trener do potankosti pozna naslednjega nasprotnika?
“Tabor je ekipa z dobrimi posamezniki, ki je še posebej močna, kadar igra na domačem igrišču. V prejšnji sezoni so bili med tremi najuspešnejšimi gostitelji po številu osvojenih točk, tudi v letošnji so začeli z dvema zmagama. Njihov način igre se razlikuje od preostalih ekip in predstavlja težave nasprotnikom. Drži, da igralce Tabora zelo dobro poznam, toda to ne pomeni ničesar. Kako bodo delovali na igrišču v soboto, bo največ odvisno od nas. Mi ne želimo in ne smemo ponoviti takšnega načina igre kot na prejšnjih dveh dvobojih v Sežani, poiskati moramo ustrezne, boljše rešitve.”

Ne glede na predzgodbo pa nas seveda v soboto čaka nova zgodba, ko bo odločalo le neposredno dogajanje na igrišču. V boju za uresničitev cilja ne bomo v popolni zasedbi: Martin Milec, Gregor Bajde in Luka Uskoković ostajajo na seznamu poškodovanih, na katerem je tudi Luka Zahović, ki je moral izpustiti zadnja treninga. Jan Repas pa se je šele priključil moštvu na treningih in še ni nared za nastop.
“Vsi manjkajo zaradi mišičnih poškodb, je pa treba omeniti, da je bil odziv moštva v tem delovnem tednu zelo dober. Pripravljamo se na tekmo po predvidenem načrtu, bilo je veliko storjenega v prejšnjih dneh, tudi v fizičnem smislu, imamo pa še čas za določene popravke in zamisli. Vsak teden želim videti delovni motiv, željo po napredku in veseli me, da zadeve gredo v tej smeri.”

Krog št. 5. CB24 Tabor Sežana – Maribor. Sobota, 15:30.
7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4