Članek
Sežana ostaja prizorišče, ki nam ne ustreza...
PREMALO INTENZIVNO, DA BI BILO DRUGAČE
Foto: Grega Wernig
Črne serije v Sežani nismo uspeli prekiniti. Znova so bili gostitelji agresivnejši in učinkovitejši, tudi Mauro Camoranesi ni mogel poskrbeti za preobrazbo moštva, ko pride na Kras.

Kako bi trener opisal neuspešno sobotno misijo obračanja sežanske krivulje navzgor? “Kot tekmo, za katero smo vedeli, da bo zahtevna. Na igrišču, ki je neugodno za vse nasprotne ekipe. Pred tekmo smo rekli, da če ne bomo igrali dovolj intenzivno, bi lahko imeli težave in prav to se je zgodilo. Tekmeci so bili dobri, kompaktni kot moštvo, nevarni v protinapadih. Prednost, do katere so prišli v začetnem delu, se je na koncu izkazala za odločilno.”

Lov na zaostanek ni uspel, še tretjič zapored se iz Sežane vračamo praznih rok. Tudi pod vodstvom tretjega različnega trenerja se nismo uspeli izogniti porazu.
“Tudi to se dogaja v nogometu. So igrišča, ki so ti prijetna, a tudi manj prijetna. To je brez dvoma igrišče, ki očitno Mariboru ne ustreza. Imeli smo se možnost vrniti po zaostanku, toda bilo je storjenih preveč napak. Igra se od 1. do 90. minute, toda naše obdobje z boljšimi trenutki je bilo prekratko. Enostavno smo se preslabo odzivali na t.i. druge žoge, manjkalo je agresivnosti, večje intenzivnosti v naši igri. Tabor je izkoristil priložnosti, ki so se mu ponudile. Rezultat je pravičen, to je treba priznati in izpostaviti kot bistveno ugotovitev te tekme.”

In zdaj po sežanskem razočaranju – derbi...
“Ne glede na rezultat bi se morali lotiti temeljitih priprav. Ni prijetno zaradi razpleta, toda z vrnitvijo iz Sežane moramo odmisliti to tekmo in se usmeriti k naslednji. Zdaj moramo izkoristiti priložnost za uspešen delovni teden. Delati moramo, kar je treba delati, da bi prišli do želenega napredka. Zavedamo se, da nas prihodnjo nedeljo čaka zelo, zelo pomembna tekma.”
7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4