Članek
Prvič na vijol'čni klopi proti Olimpiji: kako izpisati novo novo zgodbo derbijev v Ljudskem vrtu?
V DERBI S SRCEM IN VELIKIM MOTIVOM
Mauro Camoranesi: "Želimo spremeniti zgodbo iz preteklosti in izpisati novo"
Foto: Grega Wernig
Čas je za derbi v Ljudskem vrtu. Derbi brez gledalcev... Med zaključnim delom priprav s trenerjem v napovedniku tekme posebnega naboja, ki bo tokrat potekala v manj spektakularnem ozračju.

O praznih tribunah…
"Bo posebna tekma tudi zaradi teh razlogov. Škoda, da ne moremo igrati pred našimi navijači, ki bi nam nedvomno pomagali. Toda vemo, da moramo razmišljati le o naši predstavi, ne o drugih zadevah. Ko gre za derbi, ga je treba igrati s srcem. Želim videti odziv moštva po dosedanjem skupnem delu in derbi pomeni pravo priložnost."

O svojem prvem slovenskem derbiju na vijol’čni klopi, po številnih v Serie A v vlogi igralca…
“Derbi je vedno tekma posebnega naboja, kjerkoli po svetu. Vsi skupaj imamo veliko obveznost, da v nedeljo odigramo dobro. Žal mi je, da ne bo gledalcev, ki bi poskrbeli za tisto najlepšo atmosfero derbija. Smo pa povsem osredotočeni na tekmo, na rezultat, na cilj, ki ga želimo in moramo izpolniti.”

O pomenu oz. prekinjanju tradicije iz preteklosti…
“Med najlepše zadeve v nogometu sodi, ko imaš možnost nekaj spremeniti. Po porazu je vedno velik motiv naslednja tekma, na kateri želiš zmagati in popraviti vtis. Ne smemo gledati preveč ali predaleč nazaj. Vem pa, da Maribor dolgo ni zmagal v derbiju na domačem igrišču in v nedeljo želimo spremeniti zgodbo iz preteklosti ter izpisati novo.”

O morebitnih spremembah v moštvu, pri taktičnih zamislih…
“Res je, da smo dosegli pozitivne, a tudi negativne rezultate, ki so si bili med seboj v nekakšnem nasprotju. Ko smo igrali slabše, smo zmagali. Ko je igra bila dobra, ni bil rezultat… Moramo pa nadaljevati z delom, da napredujemo in to potrjujemo tudi z rezultati. V tem tednu sem videl moštvo z veliko zagnanostjo, pripravljeno na derbi in verjamem, da bo dober tudi odziv na tekmi. O drugih zadevah ne bi govoril. Pri taktični postavitvi gre le za številke, ki ne odločajo. Najpomembnejši je odziv igralcev. K sreči pa imamo v dobrem moštvu posameznike, ki so sposobni igrati v različnih vlogah in na različne načine.”

O igralcih, ki (ni)so na voljo…
“Manjkata še vedno Milec in Bajde, ki se bosta pridružila treningom v prihodnjem tednu. Se pa je vmes vrnil v delovni ritem Repas in bo med kandidati za nastop.”

O tekmecih…
“Olimpija je močno spremenila moštvo v primerjavi s prejšnjo sezono, a je po prvih tekmah opazno, da novi igralci imajo kvaliteto. Predvsem oba napadalca, Ivanović in Vombergar. Tudi oni so gledano v celoti še v fazi medsebojnega spoznavanja, niso dolgo časa skupaj in pri tem imamo nekaj podobnosti.”

Ljudski vrt. Nedelja, 20:15. Maribor - Olimpija.

9.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
17
Olimpija
15
Tabor Sežana
15
Maribor
13
Luka Koper
13
Bravo
11
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
8