Članek
Odštevanje do derbija: Rudi Požeg Vancaš v napovedniku nedeljskega dvoboja v Ljudskem vrtu (20:15)
ZA SAMOZAVEST IN POVRNITEV ZAUPANJA
Foto: Grega Wernig
Odštevanje do derbija, finiš priprav. In še v zadnjem napovedniku o utripu slačilnice. Maribor – Olimpija. V praznem Ljudskem vrtu, v nedeljo, ob 20:15.

“Škoda, ker se že toliko časa igra brez navijačev. Veliko nam pomenijo, dali bi nam dodatno moč, ki v takšnih dvobojih še bolj pride do izraza, a se je treba s tem sprijazniti in začeti igrati, kot je treba. Ne glede na okoliščine, na podobo tribun odloča le naša predstava na igrišču,” poudarja Rudi Požeg Vancaš.

Ekipa je v zadnjih tekmah dobila obrise, vendar podoba na igrišču še ni takšna, kot bi bila v trenerjevih zamislih.
“Z zadnje tekme ne prihajamo ravno pozitivno naravnani. Lahko iščemo razloge, kaj je bilo narobe v Sežani, a se je treba usmeriti naprej, kar smo tudi storili. Moramo potrditi, da dobro delo v prejšnjih tednih ni bilo zaman. Upam, da se nam bo obrestovalo na pravi način. Pokazati moramo boljši obraz moštva, si povrniti samozavest, predvsem pa zaupanje navijačev.”

Ena izmed nalog je tudi, kako prekinit urok derbija na domačem terenu.
“Zavedamo se, da v derbijih v Ljudskem vrtu že dolgo nismo zmagali. Treba je začeti pisati zgodovino na novo. Moramo iskati 3 točke, vemo, kaj prinaša ta tekma. Vemo tudi, kakšna ekipa prihaja v Ljudski vrt, zato moramo biti na visokem nivoju, popolnoma osredotočeni na naše naloge.”
7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4