Članek
Trenerjeva analiza derbija in storjenih spremembah v želji po napredku
VRNITEV ENERGIJE ZA VRNITEV UPANJA
Foto: Grega Wernig
Po derbiju z mešanimi občutki. S pozitivnimi, a tudi negativnimi trenutki tekme, ki se je po golu z vsake strani v enem polčasu končala z delitvijo točk.

“Derbi je bil lep, škoda, da se ni izšlo z zmago. Bili so trenutki v 1. polčasu, ki so bili zelo dobri z naše strani, v drugem pa nismo več uspeli imeti pravega nadzora igre. Največjo težavo je pomenilo, da smo izgubili preveč žog ob prehodu v napad. Z nekim splošnim vtisom pa sem zadovoljen, saj smo v primerjavi z zadnjo tekmo v Sežani izboljšali precej zadev,” v odzivu na derbi Mauro Camoranesi, ki se je med iskanjem rešitev za napredek v igri odločil za menjavo igralnega sistema.

“Kot sem že omenil, ne odločajo sistemi, ampak igralci, dinamika igre. Delali smo med tednom na tem, da ne bi igrali s sistemom, ki ga je ekipa bila vajena doslej, ampak smo poizkusili igrati drugače. Videl sem pozitivne zadeve, predvsem pri posesti žoge. Povečali smo hitrost v igri, utrdili smo zanesljivost obrambne vrste, nam pa je v zadnjih 20, 30 metrih zmanjkalo konkretnosti in boljših rešitev.”

Želenega darila za rojstni dan (prav na dan derbija je dopolnil 44 let) mu ekipa ni uspela pripraviti...
“To ni pomembno. Pomembno je, da sem videl ekipo, ki se je borila. Ekipo, ki si je zelo pomagala med seboj, ko ji vmes ni šlo po načrtih, a je poskušala do zadnje minute priti do želenega rezultata. Pri tem smo imeli nekaj težav, vendar smo imeli na drugi strani dobrega nasprotnika. Gledano v celoti pa sem zadovoljen, saj sem videl toliko pozitivne energije med igralci, kar prinaša dober obet za prihodnost.”

Prva ocena ob začetku novega projekta: na uvodnih štirih tekmah smo osvojili pet točk.
“Kot sem omenil, ekipa ima delovno vnemo in kaže željo, odločnost po napredku. Nismo igrali na 100% nivoju, a smo trenutno pri štirih točkah zaostanka za Muro, ki je v začetku sezone že igrala na visokih obratih, na 100%. Imamo dovolj prostora za napredek, za ocene in seštevanje točk je prezgodaj. Do konca prvenstva je še 30 tekem. Moram pa izpostaviti eno zadevo: ne smemo pozabiti, da je ta ekipa v zadnjih mesecih veliko pretrpela. Ni osvojila naslova, zgodil se je hiter izpad iz evropskega tekmovanja. Zdaj smo prišli mi kot novi strokovni štab z novimi zamislimi, to vse ni enostavno sprejeti, toda dobili smo odziv z energijo. Videl sem igralce, ki si medsebojno pomagajo in se ne obremenjujemo s kakšno vmesno napako. Zame kot trenerja je to kot zmaga.”

Zdaj sledi reprezentančni premor, tekmovalni del nadaljujemo 17. oktobra v Novi Gorici.
“Za nas to pomeni novo priložnost, da nadaljujemo z delom. Imamo 2 tedna, ki jih želimo in moramo dobro izkoristiti. Naše vodilo ostaja nespremenjeno: osnova je delati, da izboljšamo zadeve. S takšno zagnanostjo fantov in pridobljenem času za skupno delo se bomo dvignili kot moštvo.”
7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4