Članek
Pogled z igrišča: Rok Kronaveter o derbiju, prilagajanju moštva, iskanju nove energije
ODMISLITI VSE, KAR JE BILO
Foto: Grega Wernig
Derbi je arhiviran. Vodstvo ni zadostovalo za končno veselje, ostali smo brez popolnega izkupička. V pogledu z igrišča na nedeljsko dogajanje Rok Kronaveter ni skrival mešanih občutkov.

“Lahko smo razočarani, saj smo bili po prikazanem boljša ekipa, z več priložnostmi. Gostje pa so svojo izkoristili in prišli do izenačenja. Škoda, ker bi nas zmaga pripeljala višje na lestvici, predvsem pa prinesla pomembno psihološko spodbudo, ki jo moštvo potrebuje.”

Kako se je ekipa prilagodila na spremembe pri postavitvi na igrišču v sistemu 3-4-3?
“Trener je pripravil novi igralni sistem, menim, da nam je ustrezal. Delovali smo dobro, usklajeno. Tekmecem nismo dovolili, da nas večkrat ogrozijo, se pa zavedamo, da bi za boljšo oceno naše predstave morali biti konkretnejši v napadu. Trenutek nezbranosti je pokvaril rezultat, vtis. Škoda, da smo bili kaznovani s prejetim zadetkom.”

Nismo uspeli spremeniti razmerja derbijev na domačem igrišču v zadnjem obdobju, se pa z novim delovnim ciklom začenja novo poglavje.
“Moramo se sprijazniti s točko in s spoznanjem, da je derbi za nami. Vse, kar se je zgodilo, je treba odmisliti. Zdaj je naša naloga, da izkoristimo naslednja dva tedna na najboljši način in se pripravimo na to, kar nas čaka v nadaljevanju sezone. Ta premor nam bo prišel prav, da izkoristimo čas, sprejmemo trenerjeve zahteve in izpilimo zadeve. Da se pripravimo na zahteven ritem, ki sledi v obdobju, ko bomo imeli spet po dve tekmi tedensko.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
17
Olimpija
15
Tabor Sežana
15
Maribor
13
Luka Koper
13
Bravo
11
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
8