Članek
Rezultatsko se ni izšlo, kaj je trenerju pokazal test proti Sturmu
DRUGA ZGODBA, KO BO ŠLO ZARES
Foto: Grega Wernig
Ob koncu prve polovice ligaškega premora je bila po nizu treningov predvidena pripravljalna tekma proti avstrijskemu prvoligašu. Dolg je bil seznam manjkajočih (Kronaveter, Mitrović, Cretu, Pirić, Mlakar, Matko, Koblar, Kolmanič, Milec, Uskoković), moštvo je doživelo številne spremembe, toda želeli smo videti nekaj pozitivnih spoznanj kot temelj za nadaljnje delo.

“Za to so pripravljalne tekme, zame je to kot trening po nizu treningov, z namenom, da med igro preizkusimo različne možnosti. Videl sem zadeve, ki sem jih želel. Dobre, a tudi slabe. Šlo je za koristno preizkušnjo proti ekipi, ki je bila po dinamiki na višjem nivoju od nas,” je Mauro Camoranesi opisal preizkušnjo proti Sturmu.

Rezultatsko se ni izšlo, katere trenerjeve ugotovitve bodo zapisane po tej tekmi?
“V prvem polčasu smo imeli dober ritem, delovali smo bolj ekipno kot ob mojem prihodu. Nismo pa bili dovolj natančni v izvedbi, zmanjkalo je kvalitetnejših podaj, posledično rešitev v igri. Rezultat tega ne prikazuje, toda vsak dan sem z ekipo in lahko ugotovim, da opažam določene premike. Poudarjam, to je bila pripravljalna tekma. Druga zgodba bo, ko bo šlo zares. Že v soboto proti Gorici.”

Pozitivna plat testa: predstavitev novih obrazov s priključitvijo upov iz selekcij U19 in U17. 18-letni Žiga Obreht je tako dobil priložnost vseh 90 minut.
“Bil je med najboljšimi na igrišču. Lahko smo zadovoljni z njim, zelo se je izkazal po tednu treningov z moštvom in ob spoznanju, da je igral prvič v članski konkurenci.”

Nadaljujemo z aktivnostmi v prihodnjem tednu, od ponedeljka bodo misli že usmerjene k prvenstvenemu gostovanju pri Gorici.
9.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
17
Olimpija
15
Tabor Sežana
15
Maribor
13
Luka Koper
13
Bravo
11
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
8