Članek
Ob zagonu iz Nove Gorice na pokalno tekmo proti Rudarju (torek, 18:00)
NAPREJ Z ENAKO MISELNOSTJO
Foto: Grega Wernig
Ni razlogov za evforijo, jih pa je dovolj za zadovoljstvo. Tekma v Novi Gorici ostaja kot smerokaz za nadaljevanje jeseni. Podpis pod učinkovito sobotno zgodbo je dodal tudi Rudi Požeg Vancaš, z golom in asistenco.

“Celotna ekipa je lahko zadovoljna s tem, kako smo delovali na igrišču, veseli me, da sem tudi sam prispeval delež k uspehu. To sem potreboval, da se dvignem. Smo pa res imeli pravo moštveno tekmo in potrdili, da je bilo obdobje skupnega dela med reprezentančnim premorom zelo pomembno. Poudarek je bil na fizični pripravi in piljenju taktičnih zadev, veliko smo tekli ter si medsebojno pomagali, kar nam je odprlo pot do zmage.”

Zmaga je imela dvojni pomen, tudi zaradi psihološke razbremenitve in povrnitve samozavesti.
“Povezati moramo nekaj zaporednih pozitivnih rezultatov. Da si utrdimo samozavest, ob tem pa pridemo na želeno prvo mesto, ki ga potem ne želimo več izpustiti iz rok. Vemo, da smo slabo začeli sezono, moramo se oddolžiti navijačem. Vsak izmed nas si želi le najboljše, včasih traja dlje, da zadeve pridejo na svoje mesto in zdaj bomo storili vse, da gremo naprej po tej poti. Pred nadaljevanjem prvenstva pa preusmerjamo misli k pokalnemu tekmovanju, naslednji pomemben korak je napredovanje v četrtfinale. Zato velja popoln fokus kot za Gorico tudi za dvoboj z Rudarjem.”

V Velenju nekaj rotacij za ohranjanje svežine
Tekma v Velenju bo že v torek, z začetkom ob 18. uri. Tudi Mauro Camoranesi v napovedniku pokalne preizkušnje po ponedeljkovem treningu izpostavlja pomen pristopa in nadgradnje doslej storjenega.
”Ni razlik med tekmami, naš cilj je jasen, zmagati. Po dobri sobotni predstavi je moštvo, razumljivo, dobilo dodatno energijo, toda treba je nadaljevati z delom na enak način in z nespremenjeno miselnostjo. Ker smo vstopili v obdobje zaporednih tekem, bomo posegli po nekaterih rotacijah z namenom, da imamo na igrišču ekipo z največ svežine v tem trenutku. Priložnost bodo dobili tudi nekateri igralci, ki niso igrali proti Gorici, vsem pa bo skupna želja, da z dobro predstavo pridemo do želenega rezultata. Zanima nas le napredovanje.”

19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10