Članek
Jan Mlakar o utrditvi samozavesti in napredku moštva
OPAZNA JE DRUGAČNA PODOBA NA IGRIŠČU
Foto: Grega Wernig
Zmagi za spodbudo in povrnitev samozavesti smo dodali še eno. Za potrditev osredotočenosti.

“Ne glede na nasprotnika smo se pripravili temeljito, odigrali na želenem nivoju, resno in z ustreznim pristopom. Vemo, kakšno je pokalno tekmovanje. V eni tekmi je vse mogoče, če ne prideš do prednosti, se lahko hitro zaplete. Bili smo aktivni, živahni, hkrati pa dovolj umirjeni pri zaključnih akcijah,” je Jan Mlakar opisal uspešno velenjsko misijo, ko smo ob treh zadetkih imeli 21 udarcev proti vratom.

“Sploh v 1. polčasu smo imeli veliko poskusov. Manjkala pa je mirnost pri zadnji podaji, pri zaključkih. Do odmora nismo uspeli zadeti, a smo se dogovorili, da ostanemo mirni, saj smo igrali dobro. Verjeli smo, da bo gol prišel slej ko prej. In smo zadeli trikrat.”

Avtor zadnjega gola je bil naš sogovornik, ki se je tako vrnil k nekdanjim navadam.
“Napadalci živimo od golov, to je dobro znano. Vesel sem, da sem zatresel mrežo, najbolj pomembno pa je, da smo odigrali pravo moštveno tekmo in nismo ničesar prepustili naključju.”

Po dveh zaporednih zmagah čakamo naslednji izziv, v soboto v Ljudskem vrtu proti Kopru.
“Utrdili smo samozavest, dosegamo zadetke, jih ne prejemamo. Skušali bomo narediti serijo, vemo, da smo tega sposobni. Imamo drugačno podobo na igrišču, z višjo intenzivnostjo v igri in to se pozna pri rezultatih. Da delamo korake naprej, želimo pokazati tudi v soboto.”
14.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
DNŠ Mura
25
Olimpija
24
Luka Koper
23
Tabor Sežana
18
Domžale
16
Celje
16
Bravo
15
Aluminij
13
Gorica
10