Članek
Napovednik kroga št. 8: Maribor - Koper (Ljudski vrt, sobota, 18:00)
NADALJEVATI, KJER SMO OSTALI
Foto: Grega Wernig
Zaporedni zmagi, sedem doseženih, 180 minut brez dobljenega zadetka. Odštevanje do naslednjega izziva z dodatno mero pozitivne energije.

“Po pokalni tekmi v Velenju smo najprej delali v dveh skupinah, zdaj v zaključnem delu spet skupaj. Stanje je dobro, delovna vnema na želeni ravni. Zadovoljni smo z odzivom moštva in verjamem, da bomo to potrdili tudi z dobro igro v soboto ter nadaljevali našo pot napredovanja,” poudarja Mauro Camoranesi v napovedniku kroga št. 8.

Naslednji izziv Koper, z nekaterimi igralci, ki se vračajo v nekdanji vijol’čni dom.
“Igranje proti takšnemu nasprotniku, kot je Maribor, vedno prinaša dodaten motiv, ne le pri nogometaših, ki so bili kdaj v klubu. Ko igraš proti velikemu klubu iztisneš še dodatne moči, da zmagaš. Sicer pa je Koper moštvo, ki ni odvisno od posameznika. Od tekme 1. kroga proti Taboru so se precej dvignili, utrdili so obrambo, so uspešni ob prehodih v protinapade. Ko pridejo v fazo napada, vstopajo v 16-metrski prostor tudi po dva, trije igralci, ki so zelo nevarni. Čaka nas zahtevna naloga, a bo znova najpomembnejše, da bomo mi na igrišču delovali, kot si želimo.”

O utripu slačilnice pred sobotnim obračunom Nemanja Mitrović: “Morali se bomo dobro pripraviti, o tem ni dvoma. Koper se je pred iztekom prestopnega roka okrepil, tudi z rezultati na zadnjih tekmah so potrdili, da so se ujeli in uigrali. Imamo dovolj opozoril, tudi lansko pokalno tekmo. Toda tokrat bo povsem drugačen dvoboj.”

Na zadnjih tekmah smo prešli na sistem s tremi branilci v zadnji vrsti, dvakrat je mreža ostala nedotaknjena, so pa obrambni nogometaši prispevali svoj delež tudi v napadu: "Ko smo v igri trije osrednji branilci, nas je nasprotnikom težje pokrivati, imamo višjo ekipo. Ni pomembno, kdo zabije, ampak da vsak izpolni svoje naloge. In da se zmaguje. Z zadnjima zmagama smo pridobili na samozavesti, vzdušje je dobro in to moramo ohraniti."

Novo poglavje vijol’čne zgodbe 2020/21 v soboto. Maribor – Koper, Ljudski vrt, 18:00.
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10